Florida se je v končnico uvrstila z osmega mesta. Na poti do velikega finala je po vrsti premagala Boston, Toronto in Carolino. Foto: Reuters
Florida se je v končnico uvrstila z osmega mesta. Na poti do velikega finala je po vrsti premagala Boston, Toronto in Carolino. Foto: Reuters

25-letni napadalec, ki je prvi dve tekmi odločil v podaljšku, je tokrat zadel ob prednosti igralca več kot 4,9 sekunde pred koncem. Tkachuk je bil tudi strelec drugega gola Panterjev v 11. minuti.

Pri gostiteljih sta zadela še Anthony Duclair in Ryan Lomberg, pri gostih pa Paul Stastny, Teuvo Teravainen in Jesper Fast. Slednji je na 3:3 poravnal v 57. minuti.

Tkachuk računa na najboljše tedne v življenju
"Upamo, da bo to nekaj najboljših tednov v naših življenjih. O tem smo govorili v slačilnici in se res veselimo," je bil po tekmi navdušen Tkachuk.

"Srečo imamo, da je Chucky v naši ekipi. Odličen je bil skozi celo končnico," je dejal odlični vratar Floride Sergej Bobrovski.

"Kdo pa drugi, kajne? Kar je naredil v tej sezoni, je nerazložljivo," pa je dodal njegov soigralec Aaron Ekblad.

Brind'Amour: Bili smo zraven v vsaki tekmi
"Ali smo si zaslužili več? Mislim, da smo. To je ta nesrečni del. Vsak bo pogledal nazaj in dejal, da so pometli z nami. Toda ni tako. Bili smo zraven v vsaki tekmi. Prav lahko bi se štiri tekme obrnile na drugo stran," je po izpadu dejal trener Caroline Rod Brind'Amour.

Florida se je v veliki finale uvrstila spet po letu 1996, ko jo je s 4:0 odpravil Colorado.

V velikem finalu se bo pomerila z zmagovalcem dvoboja Vegas – Dallas, v katerem s 3:0 vodi Vegas.


Vzhod, finale, četrta tekma:
FLORIDA – Carolina 4:0
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Duclair 1., Tkachuk 11., 60., Lomberg 30.; Stastny 14., Teravainen 23., Fast 57.

Obrambe: Bobrovski 36; Andersen 21.


Zahod, polfinale, četrta tekma, petek ob 2.00:
DALLAS - VEGAS 0:3

Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.