New York Rangersi so si z drugo zaporedno zmago v podaljšku povrnili prednost domačega ledu. Foto: Reuters
New York Rangersi so si z drugo zaporedno zmago v podaljšku povrnili prednost domačega ledu. Foto: Reuters

29-letni Šved, ki je pred tem za Rangerse dosegel en gol na 31 tekmah, je pred golom preusmeril plošček mimo vratarja Sergeja Bobrovskega po strelu Ryana Lindgrena. Wennberg, ki je v New York prišel marca iz Seattla, je pred tremi leti za Panterje odigral 56 tekem.

Pri gostih sta blestela Alexis Lafreniere in Barclay Goodrow, ki sta dosegla po dva gola. Goodrow je v končnici zabil že šest golov, pred tem v rednem delu zgolj štiri.

V drugi tretjini so Rangersi povedli s 4:2, a sta Aleksander Barkov in Gustav Forsling že do 50. minute izenačila in ekipi sta igrali dodatni del.

"To je delo ekipe. Ni pomembno, kdo je junak tekme, kdo je dal odločilni gol. Vsi smo se borili za to zmago in drug za drugega. Tudi sam pred tem nisem zbral veliko strelskih točk, a smo ekipa in vse, kar dosežemo, dosežemo skupaj," je dejal strelec odločilnega gola Wennberg.

Pri New Yorku se je izkazal tudi vratar Igor Šestjorkin, ki je ob štirih prejetih golih zbral 33 obramb. Njegov rojak Sergej Bobrovski je bil manj uspešen, saj je tekmecem ubranil 18 od skupno 23 strelov.

KONČNICA, Vzhod, finale

Tretja tekma:
FLORIDA – NY RANGERS (1:2)
4:5 (2:2, 0:2, 2:0) – podaljšek
Reinhart 3., 15., Barkov 46., Forsling 47.; Lafreniere 8., 36., Goodrow 8., 39., Wennberg 66.
Obrambe: Bobrovski 18; Šestjorkin 33.