Pierre-Luc Dubois. Foto: AP
Pierre-Luc Dubois. Foto: AP

V menjavi z Winnipeg Jetsi je v Kanado poslala Alexa Iafalla, Rasmusa Kuparija, Gabriela Vilardija ter izbiro v drugem krogu nabora leta 2024.

"Pierre-Luc Dubois je elitni napadalec z edinstvenim naborom spretnosti. Navdušeni smo, da se nam bo pridružil in se k nam tudi dolgoročno zavezal," je v izjavi za javnost povedal generalni direktor Kingsov Rob Blake.

Dubois je s kalifornijskim kolektivom podpisal osemletno pogodbo, na leto bo v povprečju prejel 8,5 milijona ameriških dolarjev.

Komu je uspel boljši posel, bo znano v prihodnjih sezonah, res pa je, da je tudi Winnipeg z iztrženim lahko zelo zadovoljen. Dubois je že pred časom nakazal svojo namero in zahteval odhod iz kluba, zanj so Kanadčani dobili tris dobrih igralcev, ki so v lanski sezoni skupaj dosegli 92 točk (40 golov in 52 podaj).

Dubois velja za enega najboljših napadalcev v ligi, lani je za Winnipeg na 73 tekmah zbral 63 točk, pred dvema letoma je sezono sklenil z osebnim mejnikom, 28 doseženimi zadetki. "Pripravljen sem na delo. Osem let je dolgo obdobje, sanje in cilj pa ostajajo enaki: dvigniti Stanleyjev pokal," je poudaril Dubois.