Anže Kopitar je v letošnji sezoni zbral 50 točk (13 golov in 37 podaj), prav njegova zadnja točka sezone pa je bila hkrati že tisoča v karieri. Foto: AP
Anže Kopitar je v letošnji sezoni zbral 50 točk (13 golov in 37 podaj), prav njegova zadnja točka sezone pa je bila hkrati že tisoča v karieri. Foto: AP
Sorodna novica Kopitar ujel magično tisočo točko in vstopil v klub legend

Redni del sezone Lige NHL je končan, s tem pa tudi sezona za najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja. Los Angeles Kingsi se še tretjo sezono zapored niso prebili v končnico. "Dejstvo je, da se je treba okrepiti. Letos se je pokazalo nekajkrat, da nismo dovolj kakovostna ekipa. Ali bodo mladi igralci naredili korak naprej ali bomo koga pripeljali. Narediti bo treba načrt, da se bo ta zgodba peljala naprej in začela dobivati neki pomen. Brez končnice vsako sezono ni ravno zabavno, to bo treba čim prej popraviti."

Z okrepitvami v boj za naslov
Vseeno pa o odhodu v nov klub, kot to radi počnejo veterani v lovu na še eno priložnost za osvojitev Stanleyjevega pokala, ne razmišlja. "Ne, tega namena nimam. Prihaja poletje, ko bomo imeli kar precej možnosti, kar se tiče 'salary capa' (omejitve plač). Nekaj prostora se nam sprosti, to bo pomembno poletje. Upam, da se bomo okrepili, da se bo kakovost dvignila in da bomo lahko naskakovali končnico ter mogoče v prihodnosti spet dvignili pokal," je povedal Kopitar.

Končnica v Ligi NHL se bo začela v nedeljo, v njej pa tretje leto zapored ne bo Los Angelesa, ki mu je po 58 tekmah rednega dela zmanjkalo 14 točk. Foto: AP
Končnica v Ligi NHL se bo začela v nedeljo, v njej pa tretje leto zapored ne bo Los Angelesa, ki mu je po 58 tekmah rednega dela zmanjkalo 14 točk. Foto: AP

Mladi imajo morda celo preveč spoštovanja
Kot kapetan v moštvu uživa poseben ugled. "Nekaj spoštovanja je, včasih celo malo preveč, ker jih je preveč strah. Imamo kar precej mladih igralcev, ki so dobri oziroma se bodo razvili v dobre igralce ... Težko je to samo govoriti, rezultati tudi morajo biti vidni. Upam, da bomo mi, ki smo starejši občani v ekipi, imeli še toliko potrpljenja, da bomo ostali oziroma se bodo ti naši mladi igralci hitreje razvili ter spisali zgodbo, ki bo imela boljši konec, kot le naskakovanje končnice."

Anže Kopitar in Kralji odhajajo na počitnice

Prelepi spomini na tisočo točko
Kako velik ugled ima v Ligi NHL in znotraj organizacije, je pokazala proslava ob njegovi tisoči točki v Ligi NHL. "Super občutek, zagotovo. Kot organizacija so Kingsi vse to izpeljali zelo lepo. Predvsem ker so vključili družino, ženo, otroka in brata. To mi bo ostalo v spominu, tudi kakšno lepo fotografijo bom imel od tega. Tam so bili soigralci, ki so mi zelo pri srcu, skratka, 'fajn' občutek," je na spletnem druženju z mediji razpredal Hrušičan.

Sorodna novica Colorado proti Los Angelesu potrdil osvojitev predsedniškega pokala

Nepozaben mejnik
Kapetan Kraljev iz mesta angelov se je še enkrat dotaknil vrhunca sezone, na katerega je nadvse ponosen. Do magične meje je prišel po 1129 odigranih tekmah. Štirimestno število točk je do zdaj uspelo prebiti le 91 hokejistom v 104-letni zgodovini tekmovanja. "Kar se individualnih dosežkov tiče, se bom te sezone lepo spominjal glede na to, da sem dosegel mejo 1000 točk. Ne zgodi se ravno vsak dan. Na to bom imel lepe spomine. Fino je bilo že na tekmi, predvsem takrat, ko je šel plošček v gol po buliju, ki sem ga dobil. Trenutek po njem pa mi bo še bolj ostal v srcu, saj so bili vsi igralci veseli zame."

"Če bo priložnost, bom igral."
Po koncu sezone se bo seveda Anže Kopitar najprej spočil in posvetil družini. Slovenske navijače zanima, ali bo lahko reprezentanci od 26. avgusta pomagal v kvalifikacijah za olimpijske igre. Turnir bo na Norveškem, tekmeca pa poleg domače reprezentance še Danska in Južna Koreja. "To je še zelo daleč. Če bo priložnost, bom igral. Bomo videli, do takrat je še nekaj časa. Vse ob svojem času. Najprej so na vrsti sestanki, nato počitek in začetek priprav na novo sezono, potem pa šele pride avgust."