Anže Kopitar od leta 2006 nosi dres Los Angelesa. Foto: AP
Anže Kopitar od leta 2006 nosi dres Los Angelesa. Foto: AP

Kljub temu je, kot pravi, vznemirjenje še vedno prisotno, tudi mogoče malo pozitivne treme. Slovenski as se je poleti pripravljal doma na Bledu, v Los Angelesu in prvič tudi v Avstraliji. "Poleti je mogoče vse skupaj malo bolj monotono z vsemi treningi. Zdaj pa se začne zares in bolj zabavni del z vsemi tekmami. Komaj že čakam, da se bo vse skupaj začelo," je dejal Kopitar, ki pozitivno ocenjuje tudi gostovanje v Avstraliji.

"Izkušnja je bila zelo dobra zame osebno in tudi za ekipo. Poleti smo dobili nekaj novih igralcev, dobro je bilo iti na to potovanje, da vse lepo spoznaš, da se novi fantje prilagodijo naši ekipi. En teden smo preživeli v Avstraliji, sama izkušnja je bila super. Obe tekmi sta bili zelo zanimivi za domačine, ki so prvič gledali NHL-tekmo v Avstraliji. Če potegnemo črto, je bila to zelo lepa izkušnja za nas, in uspeh tudi, kar se tiče hokeja v Avstraliji," je dodal.

Kariero želi končati v Los Angelesu

Kopitar je prepričan, da imajo Kralji dobro ekipo, čeprav so moštvo med drugim zapustili Alex Iafallo, Sean Durzi in Joonas Korpisalo: "Ekipa je na papirju videti zelo dobro, a je treba to s papirja prenesti na led. Mislim, da smo lahko zadovoljni s tem, kar je vodstvo ekipe naredilo poleti. Mislim, da smo boljši, kot smo bili lani. Vsi smo zelo veseli in komaj čakamo, da se sezona začne."

Hrušičan je s Kingsi podaljšal pogodbo za še dve sezoni: "Najprej sem zelo vesel, da sem podaljšal pogodbo še za dve leti. Velikokrat sem povedal, da bi zelo rad kariero končal v Los Angelesu in se tam tudi upokojil. Moja kariera je usmerjena v pravo smer. Bomo videli, kaj se bo dogajalo čez tri leta, ali bo čas za pokoj ali ne. Sem pa zelo vesel, da bom v Los Angelesu še naslednje tri sezone."

Znova bodo skušali spisati pravljico s srečnim koncem

"Osebno sem tudi videl potencial v tej ekipi. Govoriva o ponovni osvojitvi Stanleyjevega pokala. Razumem, da je seveda še nekaj takih oziroma dobrih ekip. Pot bo težka, a imam zaupanje v naše trenerje, igralce, da se to lahko zgodi. To je bil edini razlog, zakaj sem se odločil, da še podaljšam pogodbo. V naslednjih nekaj letih mislim, da bomo imeli še dobre možnosti, da se znova povzpnemo na vrh," je prepričan najboljši slovenski hokejist.

"Ekipe so dobre. Vegas je prvak, Edmonton je zelo dobra ekipa, v zelo dobro ekipo se razvija Vancouver. Colorado, New Jersey in New York so vse ekipe, ki lahko spišejo svojo pravljico. Mi bomo skušali napisati dobro, lepo pravljico s srečnim koncem. Kakšna bo sezona, kako se bo vse skupaj odvilo in odvijalo, pa bomo videli. Mislim, da preveč naprej ne smemo gledati. Treba se je osrediniti na začetek in priti v končnico. Ko prideš tja, pa se začne pisati nova zgodba, novo poglavje. A do takrat je še daleč, do tja moramo še najprej priti," je sklenil kapetan Los Angelesa.

Kopitar se je navdušen vrnil s turneje v Avstraliji in komaj čaka na start Lige NHL