Anže Kopitar je ob zmagi Los Angelesa na ledu v 24 menjavah odigral 20 minut in 36 sekund, dvakrat je sprožil na gol, dosegel zadetek in dobil 9 od 16 sodniških metov. Foto: AP
Anže Kopitar je ob zmagi Los Angelesa na ledu v 24 menjavah odigral 20 minut in 36 sekund, dvakrat je sprožil na gol, dosegel zadetek in dobil 9 od 16 sodniških metov. Foto: AP

Hrušičan, sicer kapetan ekipe, je sredi druge tretjine poskrbel za prvi zadetek na tekmi –, in to v času, ko so Kingsi na ledu igrali z igralcem manj. New Jersey je želel izkoristiti power play po izključitvi Alexa Turcotta, ki je s palico zadrževal Ondreja Palata, a si je privoščil napako.

V hitrem protinapadu je po desni strani ušel Adrian Kempe, oddrsal proti golu in sprožil iz zapestja, a je njegov strel ubranil Nico Daws. Kopitar je bil na pravem mestu ob pravem času, urno je odbiti plošček pospravil v mrežo za 15. gol sezone.

Kar Devilsom ni uspelo v prejšnjem power playu, jim je malce pozneje. Natančneje v 33. minuti, ko je prednost igralca več na ledu izkoristil nekdanji član kalifornijske zasedbe Tyler Toffoli. 31-letnik, ki je nazadnje za Kralje igral v sezoni 2019/20, je zadel iz bližine po strelu Jesperja Bratta z modre črte.

A zadnji so se smejali Kingsi, ki so v končnici obračuna dosegli zmagoviti zadetek, ko je power play izkoristil Quinton Byfield. Ta je iz bližine plošček zabil pod prečko za 25. zmago v sezoni.


Liga NHL, 15. februar

NEW JERSEY – LOS ANGELES
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Tofolli 33.; Kopitar 9., Byfield 55.

BOSTON – SEATTLE 1:4

BUFFALO – FLORIDA 0:4

NY RANGERS – MONTREAL 7:4

OTTAWA – ANAHEIM 1:5

TAMPA BAY – COLORADO 6:3

TORONTO – PHILADELPHIA * 4:3
* - v podaljšku

NASHVILLE – DALLAS 2:9

ST. LOUIS – EDMONTON 6:3

CHICAGO – PITTSBURGH 1:4

CALGARY – SAN JOSE 3:6

VANCOUVER – DETROIT 4:1

Naslednje tekme v Ligi NHL

Tekma 16. februarja:
ARIZONA - CAROLINA

Tekme 17. februarja:
BOSTON - LOS ANGELES
CHICAGO - OTTAWA
DALLAS - EDMONTON
CALGARY - DETROIT
MINNESOTA - BUFFALO
ST. LOUIS - NASHVILLE
TAMPA BAY - FLORIDA
MONTREAL - WASHINGTON
TORONTO - ANAHEIM
NEW JERSEY - PHILADELPHIA
VANCOUVER - WINNIPEG
SAN JOSE - COLUMBUS
VEGAS - CAROLINA


Vzhodna konferenca:

Zahodna konferenca: