Colorado se je veselil na gostovanju v Kaliforniji. Foto: Reuters
Colorado se je veselil na gostovanju v Kaliforniji. Foto: Reuters

V Areni Crypto.com so prvi nevarno zapretili Kingsi z Kevinom Fialo, po dobrih sedmih minutah pa se je zatresla domača mreža. Gostje so s kombinatorno igro prešli v napad. Plošček je za vrati dobil Mikko Rantanen, ki je z izjemno natančno podajo izigral losangeleško obrambo in našel Nathana MacKinnona, ta pa je premagal Cama Talbota.

Tudi v drugi tretjini je bilo najprej vroče pred vrati Colorada, ko je po samostojnem prodoru Drew Doughty sam prišel pred Aleksandra Georgijeva, ki se je izkazal z obrambo. Skupaj jih je na tekmi zbral 35. Devet sekund zatem je moral na kazensko klop Carl Grundström, številčno premoč pa je Plaz izkoristil po pol minute igre. Razigrani Rantanen je popeljal plošček v napadalno tretjino, ga poslal nazaj na modro črto do MaCkinnona, ki je podaljšal do Cala Makarja, ta pa je zadel z razdalje.

Manj kot minuto pozneje je moral Talbot tretjič pobrati plošček iz svoje mreže. Rantanen se je po dveh podajal še sam vpisal med strelce. Domačega vratarja je odlični Finec presenetil z leve strani, ko je mojstrsko pospravil ploščico pod prečko. 27. minuta je tekla, ko je Los Angeles znižal. Po slabem izbijanju Jacka Johnsona je ploščico prestregel Phillip Danault, ki je podal pred vrata, kjer je bil sam Grundström, ki jo je preusmeril za hrbet Georgijeva.

Gostujoči vratar se je v nadaljevanju druge tretjine izkazal z nekaj posredovanji. Med drugim je dobil obračun ena na ena s Fialo, pet sekund pred koncem 40. minute pa je drugič klonil. Kopitar je na sredini dobil sodniški met in takoj ploščico poslal proti vratom. Tik pred Georgijevim se je odbila, prvi je do nje prišel Quinton Byfield, ki je skušal podati Adrianu Kempeju pred vrata, toda od palice Makarja se je odbila v mrežo.

V zadnji tretjini so bili gostitelji sprva zelo nevarni, ko so imeli igralca več na ledu, toda Georgijev je bil na mestu, po petih minutah pa je Colorado povišal prednost. Rantanen je ob ogradi priboril ploščico, ki je potem zaokrožila po modri črti. Z razdalje je streljal Johnson, 26-letni finski napadalec pa jo je s palico malenkost preusmeril, tako da je končala za hrbtom Talbota. Štiri minute pred koncem je končni rezultat postavil Miles Wood, ki je zatresel prazno mrežo.

Po koncu tekme je pred kamere in mikrofone stopil kapetan kraljev Kopitar, ki je v porazu iskal dobre stvari: "Mislim, da bi lahko opravili boljše delo, če bi se usmerili bolj proti nasprotni mreži, namesto da smo se mogoče preveč posvečali iskanju popolne igre."


Tekme 11. oktobra:
LOS ANGELES – COLORADO
2:5 (0:1, 2:2, 0:2)
Grundström 27., Byfield 40. (podaja Kopitar); MacKinnon 8., Makar 23., Rantanen 24., 45., Wood 57.

TORONTO – MONTREAL 6:5 - po kazenskih strelih

CAROLINA – OTTAWA 5:3

BOSTON – CHICAGO 3:1

CALGARY – WINNIPEG 5:3

VANCOUVER – EDMONTON 8:1


Tekme 12. oktobra:
BUFFALO – NY RANGERS
COLUMBUS – PHILADELPHIA
NEW JERSEY – DETROIT
DALLAS – ST. LOUIS
MINNESOTA – FLORIDA
NASHVILLE – SEATTLE
SAN JOSE – VEGAS