Seattlu so se predstavili tudi hokejisti, med katerimi izstopa vratar Driedger. Foto: AP
Seattlu so se predstavili tudi hokejisti, med katerimi izstopa vratar Driedger. Foto: AP

Njihov prvi vratar bo Chris Driedger (prej Florida), med drugim pa na severozahod ZDA prihajajo še Mark Giordano (nekdanji kapetan Calgaryja), Jordan Eberle (dolgoletno krilo NY Islandersov), Brandon Tanev (Pittsburgh), veterana Adam Larsson (Edmonton) in Jamie Oleksiak (Dallas) ter dvakratni prvak lige Yanni Gourde (Tampa Bay).

Na voljo so bili tudi nekateri na papirju boljši in dražji hokejisti, kot so Carey Price, Vladimir Tarasenko, P. K. Subban, Ryan Johansen, Matt Duchene, Jakub Voracek, James van Riemsdyk, Jason Zucker in Adam Henrique, a jih pri Seattlu niso izbrali.

Hakstol: Imamo skupino nesebičnih
"Sporočilo je jasno, zberimo se skupaj, igrajmo trdo, drug za drugega in mesto Seattle. Izbrali smo tiste fante, za katere vemo, da vedo, kaj pomeni biti dober soigralec, ki so borbeni in se spodbujajo k napredovanju in želijo postati čim boljši igralci. V slačilnico smo dobili skupino nesebičnih hokejistov, ki to znajo," je bil zadovoljen trener Dave Hakstol.

Seattle Kraken bo sploh prvo tekmo v Ligi NHL odigral 12. oktobra, ko bo gostoval pri Vegasu (zadnja ekipa, ki je bila ustanovljena na podoben način in je svoje ledeno potovanje začela pred štirimi leti), prvo domačo tekmo pa bo odigral 23. oktobra, ko bo gostil Vancouver.