Jonathan Quick je zbral 47 obramb. Foto: Reuters
Jonathan Quick je zbral 47 obramb. Foto: Reuters

Kapetan Los Angelesa Anže Kopitar je prispeval podajo in tako še peto sezono zapored na uvodni tekmi vpisal vsaj točko, s čimer je izenačil klubski rekord. Enak dosežek je med letoma 1976 in 1980 uspel Marcelu Dionnu.

"Takoj po tekmi je težko 'požreti' poraz, posebej zato, ker smo dobili nekaj golov po velikih napakah. Pozitivno je, da smo dosegli gol z igralcem več na ledu, da smo se borili in vračali v dvoboj, še posebej v tretji tretjini. Na tem moramo graditi naprej. Bila je prava kemija, ampak vedno je možnost za napredek," je po tekmi dejal Kopitar.

Odločitev je padla 26 sekund pred koncem, ko je zadel gostujoči kapetan Mark Stone. Sean Druzi je poskusil z dolgo podajo. Plošček je v nevtralni tretjini prestregel Alex Pietrangelo, potem pa je Chandler Stephenson zadrsal ob ogradi po desni strani in z bekhendom v sredini našel Stona, ki je matiral Jonathana Quicka.

Mark Stone je zadel za zmago Vegasa. Foto: Reuters
Mark Stone je zadel za zmago Vegasa. Foto: Reuters

V Crypto.com Areni so sicer povedli gostitelji. 11. minuta je tekla, ko se je pred vrati v odličnem položaju znašel Quinton Byfield. Logan Thompson je njegov poskus ustavil, toda 20-letni Kanadčan je prišel do odbitega ploščka in ga podal Gabrielu Vilardiju, ki je zatresel mrežo Vegasa.

V drugi tretjini so gostje izenačili. V protinapadu treh proti enem sta si Jonathan Marchessault in William Karlsson izmenjala dvojno podajo, nato pa je prvi premagal sicer razpoloženega Quicka. Zlati vitezi so na začetku zadnje tretjine povedli, potem ko je Jack Eichel takoj po izteku "powerplaya" v mrežo pospravil odbito ploščico po strelu Stephensona.

Kopitar je prispeval podajo za izenačenje na 2:2. V 45. minuti so domači hokejisti izpeljali lepo akcijo, najboljši slovenski hokejist je preigral Thompsona, zadrsal za vrati in nato lepo našel Adriana Kempeja, ki je zadel iz neposredne bližine. Ob igralcu več na ledu je Vegas znova povedel dobre tri minute pozneje. Pietrangelo je streljal z razdalje plošček pa je za hrbet Quicka preusmeril Karlsson. Sedem minut pred koncem so Kingsi izenačili, pod gol za 3:3 pa se je podpisal Artur Kalijev.

Kopitar Ligo NHL začel s porazom

Tekmi 11. oktobra:
LOS ANGELES – VEGAS
3:4 (1:0, 0:1, 2:3)
Vilardi 11., Kempe (podaja Kopitar) 45., Kalijev 53.; Marchessault 22., Eichel 42., Karlsson 48., Stone 60.

NY RANGERS – TAMPA BAY 3:1

Tekme 12. oktobra:
CAROLINA – COLUMBUS
MONTREAL – TORONTO
WASHINGTON – BOSTON
COLORADO – CHICAGO
ANAHEIM – SEATTLE
EDMONTON – VANCOUVER