Po popolni prevladi na prvi tekmi je bila pot Tampe do uspeha na drugi tekmi veliko težja, a obakrat je bil vratar Andrej Vasilevski izredno zanesljiv. Foto: Reuters
Po popolni prevladi na prvi tekmi je bila pot Tampe do uspeha na drugi tekmi veliko težja, a obakrat je bil vratar Andrej Vasilevski izredno zanesljiv. Foto: Reuters

Ruski napadalni zvezdnik je odločilni zadetek dosegel devet sekund pred koncem dvoboja po natančni podaji Ryana McDonagha. Po porazu s kar 8:2 na prvi tekmi konferenčnega finala so hokejisti New Yorka na drugi tekmi pokazali bistveno boljšo obrambo.

Rusa ključna moža Strel
Ob tem so Islandersi že v 2. minuti srečanja celo povedli po golu Matta Martina, v 19. minuti pa je izenačil Victor Hedman. Zmago Otočanov je preprečil vratar Strel Andrej Vasilevski s 27 obrambami, Semjon Varlamov na drugi strani je zbral 19 obramb.

"Na koncu, če želiš res priti daleč v končnici, morajo tvoji najboljši igralci biti res najboljši, in mislim, da se je to jasno pokazalo nocoj," je trener Tampe Jon Cooper pohvalil Nikito Kučerova, ki se je večino obdobja mehurčka v Torontu ukvarjal s posledicami poškodbe in so mu manjkali goli, zdaj pa je zadel na obeh tekmah proti NY Islandersom.

Statistika premočno na strani Tampe
V zgodovini Lige NHL je doslej dvoboj na sedem zmag dobilo kar 86,6 moštva, ki je povedlo z 2:0 v zmagah, letos pa se je tako končalo prav vseh pet dvobojev. Svojo priložnost so Islandersi zamudili v 3. tretjini, ko so imeli 38 sekund kar dva igralca več na ledu, številčno prednost pa skoraj tri minute in pol, a jim ni uspelo premagati Vasilevskega.

Tampa Bay je v svoji zgodovini dobila prav vseh pet serij, v katerih je povedla z 2:0. Vsekakor dober obet, da se bo Lightning res potegoval za drugi Stanleyjev pokal, prvega so osvojili leta 2004.

Cassidy najboljši trener skrajšane sezone

Najboljši trener sezone 2019/20 v ligi NHL je Bruce Cassidy, ki je zasedbo iz Bostona letos vodil do predsedniškega pokala za najboljši izkupiček rednega dela skrajšane sezone zaradi novega koronavirusa. V ožjem izboru za nagrado Jacka Adamsa sta bila tudi John Tortorella (Columbus Blue Jackets) in Alain Vigneault (Philadelphia Flyers).


LIGA NHL – STANLEYJEV POKAL 2020

VZHOD, finale, Edmonton

Druga tekma:

TAMPA BAY (2)NY ISLANDERS (6) 2:0
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Hedman 19., Kučerov 60.; Martin 2.

Obrambe: Vasilevski 27; Varlamov 19.

V odebeljenem tisku izid v zmagah; igrajo na 4 zmage.