Toronto je ves večer lovil Boston, dvakrat ga je ujel, a na koncu moral biti zadovoljen tudi s tolažilno točko. Auston Matthews je zadel dvakrat, drugič le šest sekund pred iztekom rednega dela tekme, ko je s strelom izkoristil podajo Mitchlla Marnerja za izenačenje na 3:3.

Marchand junak večera v Torontu

Sledil je podaljšek, v katerem ni manjkalo priložnosti za zmago enih ali drugih, prav ob koncu pa je razpoloženi domači vratar Joseph Woll ustavil prodor Davida Pastrnaka, a je Čeh pobral odbitek in z domiselnim lobom zaposlil Brada Marchanda, ki je sprejel plošček z roko, si ga spustil in hitro zadel na pol izpraznjena vrata, saj je Woll ob ustavljanju Pastrnaka odtaval iz vrat.

4:3 v podaljšku za Boston, ki že vso sezono kraljuje na vrhu Atlantske skupine, z NY Rangersi pa se daje za primat na Vzhodu.

David Pastrnak in Brad Marchand sta udarna pest Bostona, ki uživata v igranju proti Torontu. Foto: Reuters
David Pastrnak in Brad Marchand sta udarna pest Bostona, ki uživata v igranju proti Torontu. Foto: Reuters

Prvaki še kar ne popuščajo

V soboto se je odigral še en derbi OriginalSix : Montreal – Detroit. Rdeča krila so vodila že s 3:0, a so se Canadiensi vrnili, a v prvi minuti podaljška je zadel Jake Wallman in poskrbel, da se je Detroit prebil med vodilne tri ekipe Atlantske skupine.

Prvak Vegas je doma s 4:1 nadigral vse boljši Washington, dvakrat je zadel Jonathan Marchessault, s čimer so Zlati vitezi ohranili prvo mesto v celotni ligi.

Colorado končno izgubil v Kaliforniji, a šele po loteriji

Los Angeles ima še naprej precej umirjen spored, Kralji so odigrali le 20 tekem, medtem ko imata na Pacifiku vodilni Vegas in Vancouver za seboj že 25 srečanj. Kopitar in druščina na nedeljski tekmi gostita Colorado, ki pa je pri Anaheimu izgubil, a šele po kazenskih strelih s 3:4. To je bil prvi poraz Plazu v Kaliforniji po nizu 13 zaporednih zmag proti trojici kalifornijskih ekip.


LIGA NHL – TEKME 2. DECEMBRA

DALLAS – TAMPA BAY 8:1
WINNIPEG – CHICAGO 3:1
NASHVILLE – NY RANGERS 3:4

FLORIDA – NY ISLANDERS 3:4
CAROLINA – BUFFALO 6:2
OTTAWA – SEATTLE 2:0

MONTREAL – DETROIT * 4:5 – v podaljšku
TORONTO – BOSTON * 3:4 – v podaljšku
PITTSBURGH – PHILADELPHIA * 3:4 – kazenski streli
ANAHEIM – COLORADO * 4:3 – kazenski streli

ARIZONA – ST. LOUIS 4:1
CALGARY – VANCOUVER 3:4
VEGAS – WASHINGTON 4:1

TEKME 3. DECEMBRA

MINNESOTA – CHICAGO
NEW YORK – SAN JOSE
BOSTON – COLUMBUS
BUFFALO – NASHVILLE
LOS ANGELES – COLORADO (ob 2.00)


LESTVICA

VZHODNA KONFERENCA

ZAHODNA KONFERENCA