Veselje Edmontona, ki je v uvodnem krogu izločil Los Angeles, nato pa je bil boljši še od Vancouvra. Foto: Reuters
Veselje Edmontona, ki je v uvodnem krogu izločil Los Angeles, nato pa je bil boljši še od Vancouvra. Foto: Reuters

Potem ko sta v prvem podaljšku mreži obmirovali, je na začetku druge Ryan Nugent-Hopkins popeljal plošček v napad in prišel z njim skoraj čez celotno ledeno ploskev za domača vrata. Spravil ga je do Evana Boucharda, ki ga z desne strani poslal pred vrata, tam pa je bil na pravem mestu McDavid, ki je po 32 sekundah drugega dodatka premagal Jaka Oettingerja.

McDavid mož odločitve v Dallasu

Oilersi so sicer zapravili prednost dveh golov. Povedli so na začetku druge tretjine. Brett Kulak je streljal, ploščica je zadela Eso Lindella, odbito pa je v mrežo pospravil Leon Draisailt. Dobre tri minute pozneje sta uspešno izpeljala McDavid, ki je vpisal že 20. podajo v letošnji končnici, in Zach Hyman, ki je dosegel 12. zadetek v tej končnici.

Minuto in pol zatem so Zvezde znižale. Veliko napako je napravil Kulak, ki je izgubil ploščico v bližini svojih vrat. Jamie Benn jo je prestregel, preigral vratarja Stuarta Skinnerja, potem pa jo je v mrežo pospravil Tyler Seguin. Tri minute pred koncem rednega dela je streljal Jevgenij Dadonov. Drsalko je podstavil Darnell Nurse, plošček pa se je odbil na levo stran, kjer je bil na pravem mesu Seguin, ki je izenačil na 2:2.

Druga tekma bo prav tako v American Airlines Centru v nedeljo ob 2.00 po slovenskem času.


Končnica, Zahod, finale

Prva tekma:
DALLAS - EDMONTON 0:1
2:3 (0:0, 1:2, 1:0)
Seguin 37., 57.; Draisaitl 21., Hyman 25., McDavid 81.
Obrambe: Oettinger 35; Skinner 31.


Vzhoda, finale

Druga tekma, sobota ob 2.00:
NY RANGERS – FLORIDA 0:1

V krepkem tisku je stanje v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.