Toddu McLellanu ni uspelo zasukati krivulje navzgor. Anže Kopitar in soigralci bodo imeli novega trenerja. Foto: EPA
Toddu McLellanu ni uspelo zasukati krivulje navzgor. Anže Kopitar in soigralci bodo imeli novega trenerja. Foto: EPA

Kralji so pred premorom za tekmo zvezd ta konec tedna na četrtem mestu pacifiške skupine in so še vedno na mestih, ki vodijo v končnico. Januarja so dosegli le tri zmage in doživeli 12 porazov.

McLellan je Kralje vodil pet sezon. Skupno je v Ligi NHL trener že 16 sezon, poleg Los Angelesa je vodil še Edmonton in San Jose.

Po tej menjavi se je število trenerjev, ki so v tej sezoni predčasno končali delo, povečalo na šest. Pred McLellanom so se delodajalci zahvalili Lanu Lambertu (New York Islanders), D. J. Smithu (Ottawa), Craigu Berubu (St. Louis), Deanu Evasonu (Minnesota) in Jayu Woodcroftu (Edmonton).

"Radi bi se zahvalili Toddu za trdo delo v klubu. Opravil je ogromno dela, da nas je dvignil. Odločitev ni bila lahka, toda potrebujemo spremembo. Jim je spoštovan član našega strokovnega štaba, pozna igralce in prepričani smo, da bo moštvo dobro vodil v teh ključnih trenutkih," je odločitev pojasnil direktor kluba Rob Blake.

Hiller je v klubu kot pomočnik trenerja od junija 2022, pred tem je bil v enaki vlogi pri New York Islandersih, Torontu in Detroitu.