Branilec Evan Bouchard je eden ključnih mož Edmontona. Najprej je v 9. minuti podal za 1:0, nato pa je sam zadel za 3:1 v 32. minuti. Foto: Reuters
Branilec Evan Bouchard je eden ključnih mož Edmontona. Najprej je v 9. minuti podal za 1:0, nato pa je sam zadel za 3:1 v 32. minuti. Foto: Reuters

Evan Bouchard in Ryan Nugent-Hopkins sta z golom in dvema podajama zrežirala prepričljivo zmago Oilersov na domačem ledu. Na koncu zmagoviti gol je v 28. minuti zabil Zach Hyman, kar je njegov že deseti gol v končnici. Po zadetkih Boucharda in Nugent-Hopkinsa pa je bilo upanja za Canuckse konec. Edmonton je bil na domačem ledu precej boljša ekipa, razmerje strelov v okvir vrat je bilo 27:15.

"Nič, s čimer bi bili zadovoljni ali navdušeni. Kupili smo si še en dan sezone,“ je bil umirjen kapetan Edmontona Connor McDavid, ki je prispeval tri podaje. "Pričakujem, da bo tudi Vancouver odigral boljšo tekmo, tako da bo sedma tekma zelo tekmovalna in dobra."

"Malce smo razočarani, a vemo, da smo dobra ekipa, ki se zna pobrati po porazih," je optimističen trener Vancouvra Rick Tocchet.

Barkov najboljši obrambni napadalec

V Ligi NHL se je začelo podeljevanje posamičnih priznanj. Nagrado Selke za napadalca, ki se najbolj odlikuje pri obrambnih nalogah, je prejel kapetan Floride Aleksander Barkov.


KONČNICA LIGE NHL

Vzhod, polfinale

Boston – FLORIDA 2:4

Carolina – NY RANGERS 2:4

Zahod, polfinale

Colorado – DALLAS 2:4

EDMONTON – VANCOUVER 3:3
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Holloway 9., Hyman 28., Bouchard 32., Nugent-Hopkins 44., Kane 54.; Hoglander 11.
Obrambe: Skinner 14; Šilovs 22.

Sedma tekma bo v torek ob 3.00.

Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.