Hokejisti New Jerseyja so z odliko opravili svoje delo na odločilni, 7. tekmi prvega kroga proti New York Rangersom. Foto: Reuters
Hokejisti New Jerseyja so z odliko opravili svoje delo na odločilni, 7. tekmi prvega kroga proti New York Rangersom. Foto: Reuters

Znova je blestel vratar Akira Schmid, ki je še drugič na zadnjih treh tekmah svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, tokrat je bilo za to potrebnih 31 obramb, medtem ko so Devilsi dobili sploh prvo serijo končnice po več kot desetih letih.

Pozdrav Akire Schmida in Igorja Šesterkina. Foto: Reuters
Pozdrav Akire Schmida in Igorja Šesterkina. Foto: Reuters

Odločilni zadetek je padel sredi druge tretjine, ko je v igri z igralcem manj goste presenetil Michael McLeod. Ta je plošček za hrbet vratarja Igorja Šesterkina spretno pospravil z bekhendom.

Na 2:0 je že nekaj minut pozneje povišal Tomaš Tatar, ki je po neuspelem strelu in podaji izza gola Johna Marina zadel ob bližnji vratnici. Šesterkin je bil povsem nemočen.

Rangersi so napadali, reševali so si sezono, a je Schmid zaklenil svoja vrata, na drugi strani pa je upe Newyorčanov pokopal Erik Haula, ki je dobrih pet minut pred koncem iz hitrega protinapada s strelom iz zapestja na Šesterkinovo lovilko zadel za 3:0.

Končni izid je s strelom v prazno mrežo iz bližine postavil Jesper Bratt. "To je bila težka serija. Kot sem povedal že zjutraj, dve zelo dobri ekipi sta si stali nasproti, na koncu je serijo odločil vratar. Naš je igral odlično, imel je fantastično serijo," je po tekmi dejal trener New Jerseyja Lindy Ruff.


Liga NHL, končnica

Vzhod, 1. krog, sedma tekma:
NEW JERSEYNY Rangers 4:3
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
McLeod 30., Tatar 36., Haula 55., Bratt 57.
Obrambe: Schmid 31; Šestjorkin 20.

Končane serije:
Boston – FLORIDA 3:4

NY IslandersCAROLINA 2:4

Tampa Bay – TORONTO 2:4


Vzhod, polfinale, prvi tekmi:

Sreda ob 1.00:
TORONTO – FLORIDA 0:0

Četrtek ob 1.00:
CAROLINA – NEW JERSEY 0:0

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.