Rangersi so dobili drugi zaporedni podaljšek proti Carolini in v letošnji končnici še ne poznajo poraza. Foto: Reuters
Rangersi so dobili drugi zaporedni podaljšek proti Carolini in v letošnji končnici še ne poznajo poraza. Foto: Reuters

Carolina zaman oblega vrata Igorja Šesterkina, ki se je tokrat proslavil s 45 obrambami, kar je bil temelj že sedme zaporedne zmage Rangersov v letošnji končnici.

Jake Guentzel je prinesel Hurikanom uvodno vodstvo, nakar sta Chris Kreider ob igralcu več in Alexis Lafreniere poskrbela za preobrat in vodstvo gostov z 2:1. Podaljšek je Carolina izsilila šele v predzadnji minuti, ob za napadalca zamenjanim vratarjem je odbitek v mrežo poslal Andrej Svečnikov.

Tokrat Trochek podal, Panarin pa zadel

Vendar podaljšek ni trajal dolgo, le 103 sekunde, saj je Vincent Trochek z desne strani podal pred vrata, pred katerimi je Artemi Panarin spretno preusmeril plošček za hrbet Pjotra Kočetkova (22 obramb). "Presrečen. Sploh ne morem razumeti, kaj se je zgodilo. Lepo je videti plošček v mreži, zlasti na takšni tekmi," je bil pretresen prvi golgeter Rangersov.

V primerjavi z drugo tekmo te serije, ki se je odločila v drugem podaljšku, sta Panarin in Trochek zamenjala vlogi. "Ravno sem prišel na led. Mislim, da se je plošček odbil od palice Orlova in videl sem malo prostora ter to, kako Panarin napada gol. Izjemno je preusmeril pak!" je zmagovito akcijo opisal podajalec Trochek, ki je z 12 točkami najučinkovitejši Ranger v končnici.

Nazadnje 0:3 preobrnil Los Angeles leta 2014

Carolina je pred misijo nemogoče: obrniti zaostanek z 0:3, kar je v zgodovini Lige NHL uspelo štirim ekipam. Zadnjemu je to pred desetimi leti uspelo Los Angelesu v prvem krogu končnice proti San Joseju, nakar so Kralji osvojili svoj drugi Stanleyjev pokal.

Colorado skoraj izničil zaostanek z 0:4

27-letnik iz Tampereja Roope Hintz je bil veliki dolžnik v letošnji končnici z zgolj eno točko na prvih osmih tekmah. Za primerjavo: lani je na 19 tekmah končnici dosegel 10 golov in prispeval 14 podaj. Foto: Reuters
27-letnik iz Tampereja Roope Hintz je bil veliki dolžnik v letošnji končnici z zgolj eno točko na prvih osmih tekmah. Za primerjavo: lani je na 19 tekmah končnici dosegel 10 golov in prispeval 14 podaj. Foto: Reuters

Uspešen večer ni bil le za košarkarje Dallasa, temveč tudi za hokejiste iz istega mesta. Na domačem ledu so Zvezde s 5:3 premagale Plaz in izenačile serijo s Coloradom na 1:1. Teksašani so udarno začeli, po 40 minutah pa vodili že s 4:0. Pri tem so dvakrat zadeli ob igralcu več, enkrat (Tyler Seguin) pa tudi z igralcem manj.

V tretji tretjini je Avalanche sprožil ofenzivo in po golu Valerija Ničuškina v 57. minuti znižal na 3:4, a ob lovu na izenačenje brez vratarja je dvome o zmagi Dallasa razblinil Esa Lindell. Finci v zelenih dresih Dallasa so tudi odločili tekmo. Blestel je prebujeni Roope Hintz s štirimi točkami (gol in tri podaje), oba power-play gola je zabil branilec Miro Heiskanen.


LIGA NHL, KONČNICA

Vzhod, polfinale:

CAROLINA – NY RANGERS 0:3
* 2:3 (1:0, 0:1, 1:1) - v podaljšku
Guentzel 11., Svečnikov 59.; Kreider 29., Lafreniere 47., Panarin 62.
Obrambe: Kočetkov 22; Šestjorkin 45.

Sobota ob 1.00:
BOSTON – FLORIDA 1:1

Zahod, polfinale:

DALLAS – COLORADO 1:1
5:3 (1:0, 3:0, 1:3)
Heiskanen 15., 36., Hintz 22., Seguin 39., Lindell 50.; Kiviranta 45., Duhaime 48., Ničuškin 57.
Obrambe: Oettinger 28; Georgijev 26.

Sobota ob 4.00:
VANCOUVER – EDMONTON 1:0

V krepkem tisku izid v zmagah, igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.