Usodni trenutek 3. tekme serije St. Louis – Colorado, ko sta lastni branilec Rosen in nasprotni napadalec Kadri zbila vratarja Bluesov Binningtona, ki ni zmogel nadaljevati tekme. Foto: AP
Usodni trenutek 3. tekme serije St. Louis – Colorado, ko sta lastni branilec Rosen in nasprotni napadalec Kadri zbila vratarja Bluesov Binningtona, ki ni zmogel nadaljevati tekme. Foto: AP

28-letni Jordan Binnington, veliki junak pohoda St. Louisa do prvega Stanleyjevega pokala spomladi 2019, je na prvih dveh tekmah konferenčnega polfinala iz 85 strelov prejel zgolj štiri gole, kar je tudi omogočilo Bluesom izenačenja v Denverju na 1:1.

A na domači tekmi je Kanadčan branil zgolj slabih sedem minut, ko sta ga poškodovala prepletena branilec Calle Rosen in gostujoči napadalec Nazem Kadri. "Težko je bilo. Nedvomno je "Binner" srce in duša ekipe, igra neverjetno. To nam je vzelo pobudo in predolgo smo potrebovali, da smo nadaljevali pravo igranje," je kapetan St. Louisa Ryan O'Reilly priznal, da je šlo za prelomen trenutek tekme.

Kapetan vlil upanje, a izenačenja ni bilo

Note so sicer v 4. minuti povedle prek branilca Coltona Parayka, a Plaz je nato dosegel tri zaporedne gole, za 3:1 je z izjemno natančnim strelom po protinapadu zabil Artturi Lehkonen, preden je ravno kapetan O'Reilly tik pred iztekom 2. tretjine vlil upanje z znižanjem na 2:3. A ob koncu je udaril kapetan Avalancha Gabriel Landeskog, ravno ko je rezervni vratar Ville Husso skušal zapustiti vrata. V zares izpraznjen gol St. Louisa je končni izid 5:2 postavil Finec Lehkonen s svojim drugim golom večera.


LIGA NHL – KONČNICA

Zahod, polfinale

ST. LOUIS – COLORADO 1:2
2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Parayko 4., O'Reilly 40.; O'Connor 11., Kadri 34., Lehkonen 38., 60., Landeskog 58.
Obrambe: Binnington 3, Husso 19; Kuemper 29.

Ponedeljek ob 2.00:
EDMONTON – CALGARY 1:1

Vzhod, polfinale

Nedelja ob 19.30:
TAMPA BAY – FLORIDA 2:0

Ob 21.30:
NY RANGERS – CAROLINA 0:2

V okrepljenem tisku stanje v zmagah; igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.