Rangersi so v prvih dveh krogih končnice izločili Pittsburgh in Carolino s 4:3. Foto: Reuters
Rangersi so v prvih dveh krogih končnice izločili Pittsburgh in Carolino s 4:3. Foto: Reuters
Rangersi finale Vzhoda odprli z zanesljivo zmago

Izkazal se je češki reprezentant Filip Chytil, ki je dosegel dva gola v drugi tretjini, po kateri so Rangersi vodili s 4:2. "Za to sem garal celotno sezono. Tolikokrat sem se znašel pred vrati, a nisem mogel ploščka spraviti v gol. Ko se nekajkrat znajdeš v takšnem položaju, te začne zadeva gristi in postaneš frustriran. Vendar pa mi je v končnici le steklo in zelo sem vesel, da lahko pomagam ekipi," je dejal 22-letni Čeh.

Gostitelji so prvi zadeli že po 71 sekundah igre, ko je Chris Kreider dosegel gol po podaji Mika Zibanejada. Zibanejad, Artemij Panarin in Frank Vatrano so vsi k zmagi prispevali po gol in podajo, Alexis Lafreniere in Adam Fox sta vsak dodala po dve podaji, vratar Igor Šestjorkin pa se je izkazal s 37 obrambami.

"Moji fantje so igrali trdo in zavzeto. Seveda je bil tekmec danes nekoliko 'zarjavel', saj kar devet dni ni igral tekme. A naša igra je dobra, igramo dobro, vse nam dobro teče. Še naprej moramo nadaljevati v tem ritmu," je dejal trener New Yorka Gerard Gallant.

Pri Tampi je Steven Stamkos dosegel gol in podajo, enkrat je zadel Ondrej Palat, vratar Andrej Vasilevskij pa je ustavil 28 strelov proti svojim vratom.

Vzhod, finale, prva tekma:
NY RANGERS - TAMPA BAY 1:0
6:2 (1:1, 3:1, 2:0)
Kreider 2., Vatrano 28., Chytil 31., 36., Panarin 41., Zibanejad 47.; Stamkos 8., Palat 29.
Obrambe: Šestjorkin 37; Vasilevski 28.


Zahod, finale

Druga tekma, petek ob 2.00:
COLORADO - EDMONTON 1:0