Sedem minut in 22 sekund pred koncem tekme pri izidu 0:4 za Florido je v Ottawi zavrelo in začel se je množični pretep, za kar je bilo izrečenih skupno 106 minut kazni. Foto: AP
Sedem minut in 22 sekund pred koncem tekme pri izidu 0:4 za Florido je v Ottawi zavrelo in začel se je množični pretep, za kar je bilo izrečenih skupno 106 minut kazni. Foto: AP

Ottawa doživlja v sezoni 2023/24 pravo kalvarijo, čeprav jo je z novim lastnikom začela izredno optimistično in jasno napovedjo, da se vrača v končnico. Senatorji so začeli porazno, doletela jih je še kazen lige zaradi nepravilnosti ob prodaji Jevgenija Dadonova v Vegas, sočasno tudi lastnik Michael Andlauer ugotavlja, da ne bo lahko priiti do mesta za novo dvorano v središču kanadske prestolnice.

V igri nemočni Senatorji so se znašali nad Panterji, ki jim niso ostali dolžni, česar so imeli sodniki na koncu dovolj in so strasti umirili z domiselno kaznijo, kakršne v NHL-u ne pomnijo. Foto: AP
V igri nemočni Senatorji so se znašali nad Panterji, ki jim niso ostali dolžni, česar so imeli sodniki na koncu dovolj in so strasti umirili z domiselno kaznijo, kakršne v NHL-u ne pomnijo. Foto: AP

Na tekmi proti Floridi je šlo Ottawi vse narobe, Panterjem je Sam Reinhart z dvema uvodnima goloma utrl pot do zmage s čisto petardo. Prvi napadalec mačk je s tem prišel do 15 golov v sezoni in je prvi strelec lige skupaj z Brockom Boeserjem (Vancouver) in Nikito Kučerovom (Tampa Bay).

Ko je bilo na semaforju 4:0 za Florido in do konca manj kot osem minut, je kapetan Senatorjev Brad Tkachuk svoje frustracije stresel nad vratarjem Panterjev Sergejem Bobrovskim in sledilo je množično prerivanje.

Sodnik Garrett Rank je imel dovolj iskric in nepotrebnega incidenta na odločeni tekmi med zadnjim klubom Vzhoda in finalisti Stanleyjevega pokala. Najprej je podelil tri 2-minutni izključitvi zaradi prerivanja, nato pa je celotni dvorani razglasil še zadnjo kazen: "Vsak igralec na ledu je med drugim kaznovan z 10-minutno izključitvijo." Disciplinska kazen za vseh 10 prisotnih drsalcev, ki nato niso mogli več zaigrati do konca tekme, kar je bil bržkone tudi namen sodnika, da ne bi prišlo do novih izpadov.

Črn večer za vodilni trio

Vegas, NY Rangers in Boston imajo na vrhu lestvic vsi po 31 točk, a tokrat so vsi trije klubi izgubili. Prvak Vegas in vodilna ekipa Zahoda je izgubil pri Calgaryju tik pred iztekom podaljška. MacKenzie Weegar je odločil v prid Flamsov vsega pet sekund pred iztekom 5-minutnega dodatka po samostojni akciji, ki jo je začel na modri črti domačega dela igrišča.

Minnesota odpustila trenerja Evasona

Vodstvo Minnesote je odpustilo trenerja Deana Evasona po nizu sedmih porazov. 59-letni Kanadčan je vodil Wild dobra štiri leta. Piko na i je bil zadnji poraz proti Detroitu z 1:4, po katerem je Minnesota z zgolj 14 točkami pri dnu lige, za območjem končnice na Zahodu pa zaostaja za sedem točk.

Novi trener Wilda je postal John Hynes, ki je prejšnje štiri sezone vodil Nashville, predtem pa pet sezon New Jersey.

Alex Tuch z dvema goloma in Casey Mittelstadt s tremi točkami po golu in dveh podajah sta vodila Buffalo do presenetljivo visoke zmage s 5:1 pri NY Rangers, ki so po sladki praznični zmagi nad Bostonom (7:4) prevzeli vodstvo v Vzhodni konferenci in celotni ligi.

Boston je doživel že tretji zaporedni poraz, tokrat je klonil pri Columbusu, kjer je v vratih blestel Spencer Martin (31 obramb), strelsko breme pa so si Modri suknjiči enakomerno razdelili. Columbus je z zmago tudi prepustil dno Vzhoda že omenjeni Ottawi.


NHL, TEKME 27. NOVEMBRA

COLUMBUS - BOSTON 5:2
NY RANGERS - BUFFALO 1:5
OTTAWA - FLORIDA 0:5
COLORADO - TAMPA BAY 4:1
CALGARY - VEGAS * 2:1 - v podaljšku
SAN JOSE - WASHINGTON 2:1

TEKME 28. NOVEMBRA
NEW JERSEY - NY ISLANDERS
TORONTO - FLORIDA
PHILADELPHIA - CAROLINA
MINNESOTA - ST. LOUIS
NASHVILLE - PITTSBURGH
WINNIPEG - DALLAS
CHICAGO - SETTALE
ARIZONA - TAMPA BAY
EDMONTON - VEGAS
VANCOUVER - ANAHEIM

LESTVICA

VZHODNA KONFERENCA

ZAHODNA KONFERENCA