Dvakratni strelec proti Los Angelesu Artemi Panarin je prvi napadalec Columbusa, a hkrati tudi vir vprašanj, saj Rus zavrača podaljšanje pogodbe s klubom, ki je zato v precepu ali naj ga proda do prestopnega roka ali gre z njim v končnico in tvega. Foto: AP

Los Angeles je v Columbusu povedel v 4. minuti, ko je pritisnil sicer ravno Kopitarjev udarni napad. Alex Iafallo je ukrad plošček ob ogradi, pred golom se je znašel Dustin Brown in z bekhandom povede goste v vodstvo, ki pa je trajalo manj kot dve minuti. Ekspresno je odgovoril Lukaš Sedlak. Vajeti igre je nato prevzel udarni napad Columbusa, dvakrat se je na pravem strelskem mestu na levi strani znašel Artemi Panarin. Prvič v 11. minuti, drugič ob izteku 2. tretjine ob igralcu več. Za dobro mero se je samo 20 sekund po drugem golu Rusa skozi luknjičasto obrambo LAK-a sprehodil še Josh Anderson.

Anže Kopitar pri Columbusu

+1 rating, 4 streli v okvir, 2 blokirana poskusa, buliji 5/15 (33%), 2 kazenski minuti v 20:36 igre.

Trojno dno nenavarnih Kraljev
Tekma je bila odločena, Sergej Bobrovski je v vratih Blue Jacketsov zbral 29 obramb, na drugi strani je imel Jonathan Quick veliko več dela in je ob štirih prejetih zadetkih tekmo sklenil s 37 obrambami. Columbus zaseda 2. mesto v Metropolitanski diviziji, medtem ko je Los Angeles s tretjim porazom na turneji utrdil trojno dno: Pacifika, Zahodne konference in celotne Lige NHL.

Kapetana Kopitarja in porazno druščino Kraljev čaka za konec poti še gostovanje pri Pittsburghu. Na 33 tekmah sezone je LAK dosegel vsega 72 golov, z negativno razliko -30 je skupaj s Chicagom (-31) za razred slabši od vseh preostalih 29 klubov. Ni naključje, da imajo Kingsi 24 točk, Blackhawski 25 točk, območje končnice pa beži za 13 točk in več. V eri salary capa (proračunske omejitve plač) takšnega zaostanka ni uspel nadoknaditi še nihče.

Tampa Bay je bila pred sezono prvi papirnati favorit sezone, kar potrjuje tudi na ledu, saj ima po 3/8 rednega dela na vrhu ligaške lestvice že 8 točk prednosti pred Torontom in Nashvillom. Foto: Reuters

Vasilevski z bolniške v vlogo prve zvezde
Osrednja hokejska tekma četrtkovega večera je bil obračun vodilnih dvem moštev lige po točkah. Prvouvrščena Tampa Bay je gostila Toronto, ki je vso tekmo jurišal, sprožil kar 49 strelov v okvir vrat, a vse zaman. Pri Strelah je namreč v golu blestel Andrej Vasilevski, ki se je ravno vrnil po 14 tekmah odsotnosti zaradi poškodbe. Ruski čuvaj mreže je poskrbel tudi za vrhunec večera z osupljivo in težko razložljivo obrambo (glej video) po strelu Patricka Marleauja.

Obračun najbolj vročih moštev Zahodne Kanade je v podaljšku odločil Josh Morrissey, ki je s 5:4 prinesel zmago Winnipegu nad Edmontonom. Foto: Reuters

Najboljše moštvo, ki je tudi z naskokom najučinkovitejša zasedba NHL-a (134 golov na 33 tekmah), je zmoglo vsega 21 strelov v okvir Torontovega gola. A zato je Lightning ima pač boljše strelce: z golom in podajo sta derbi odločila Anthony Cirelli in Nikita Kučerov.

Vrhunci tekme Blue Jackets - Kings 4:1

Tekme 13. decembra:
COLUMBUS - LOS ANGELES 4:1
Sedlak 6., Panarin 11., 37., Anderson 37.; Brown 4.
BUFFALO - ARIZONA 3:1
MONTREAL - CAROLINA 6:4
TAMPA BAY - TORONTO 4:1
NASHVILLE - VANCOUVER 4:3 - v podaljšku
MINNESOTA - FLORIDA 5:1
WINNIPEG - EDMONTON 5:4 - v podaljšku
SAN JOSE - DALLAS 3:2

Osupljiva obramba Andreja Vasilevskega

Tekme 14. decembra:
NEW JERSEY - VEGAS
NY RANGERS - ARIZONA
PITTSBURGH - BOSTON
DETROIT - OTTAWA
CAROLINA - WASHINGTON
ST. LOUIS - COLORADO
CHICAGO - WINNIPEG
EDMONTON - PHILADELPHIA