Valerij Ničuškin je letos postal prvak Lige NHL. Foto: AP
Valerij Ničuškin je letos postal prvak Lige NHL. Foto: AP

Valerij Ničuškin je na 62 tekmah rednega dela dosegel 25 zadetkov in 27 podaj, v končnici pa je na 20 tekmah dodal še devet golov in šest podaj ter pomagal ekipi iz Kolorada do prvega naslova po letu 2001.

"Da se z Valom dogovorimo za dlje časa, je bila naša prednostna naloga. Je velik, močen, hiter in drzen igralec, ki ne izpusti ploščka iz rok. On je pomemben razlog, zakaj smo sploh osvojili Stanleyjev pokal," je ob tem dejal legendarni Joe Sakic, ki je predsednik kluba za športni del.

Malkin je vso kariero preživel v Pittsburghu. Foto: Reuters
Malkin je vso kariero preživel v Pittsburghu. Foto: Reuters

Malkin bo potipal trg
Zvezdnik Pittsburgha Jevgenij Malkin pa se je odločil, da ne bo podaljšal sodelovanja s Pingvini, ampak bo postal prosti igralec. Rus bo konec meseca dopolnil 36 let, vso kariero v Ligi NHL je preživel pri Pittsburghu, s katerim je osvojil tri naslove (2009, 2016 in 2017). Pingvini so prejšnji teden podpisali šestletno pogodbo z branilcem Krisom Letangom.

Ekipo zamenjal Matt Murray
Posel je bil sklenjen med Ottawo in Torontom. Senatorji so Torontu poslali vratarja Matta Murrayja in dva prihodnja izbora na naboru. Murray je z Javorjevimi listi podpisal štiriletno pogodbo, vredno 25 milijonov dolarjev.