Vratar New Yorka Igor Šestjorkin (desno) je ob 31 strelih nasprotnika zbral 29 obramb. Foto: Reuters
Vratar New Yorka Igor Šestjorkin (desno) je ob 31 strelih nasprotnika zbral 29 obramb. Foto: Reuters

Danes smo res dobro igrali v obrambi, povsem smo tekmecu omejili prostor, še posebej v uvodnih dveh tretjinah. Danes nismo naredili veliko napak. Spet se je izkazal tudi vratar.

Adam Fox

Tokrat so se morali gostitelji v Madison Square Gardnu za razliko od prve tekme precej bolj zanesti na obrambo. Ta je sicer klonila že po slabih treh minutah igre, ko je power play izkoristil Nikita Kučerov, ki je s strelom iz zapestja na lovilko vratarja Igorja Šestjorkina plošček poslal v mrežo.

A veselje gostov s Floride ni trajalo pretirano dolgo, ob izteku 6. minute je izid izenačil K'Andre Miller. 22-letnik je zadel iz drugega poskusa na lovilko Andreja Vasilevskega. Kaapo Kakko je nato ob drugi vratnici po podaji Adama Foxa podstavil palico in plošček preusmeril v mrežo za preobrat.

V drugi tretjini sta mreži obmirovali, v zadnji pa so gledalci videli še dva zadetka – po enega na vsaki strani. Najprej je za nov val navdušenja v MSG-ju poskrbel Zibanejad, ki je iz zapestja hladnokrvno zadel pod prečko, končni izid je dobri dve minuti pred koncem postavil gostujoči napadalec Nicholas Paul. Tampa je sicer krčevito iskala izenačujoči zadetek, a zaman.


Liga NHL, konferenčni finale

Vzhod. druga tekma:
NY RANGERS – TAMPA BAY 2:0
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Miller 6., Kakko 18., Zibanejad 42.; Kučerov 3., Paul 58.
Obrambe: Šestjorkin 29; Vasilevski 25.

Tretja tekma, nedelja ob 21.00:
TAMPA BAY – NY RANGERS

Četrta tekma, sreda ob 2.00:
TAMPA BAY – NY RANGERS

V krepkem tisku je stanje v zmagah; igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.