St. Louis še ni vrgel puške v koruzo. Foto: Reuters
St. Louis še ni vrgel puške v koruzo. Foto: Reuters

Tyler Bozak je zadel po treh minutah in 38 sekundah dodatnega dela tekme, ko je plošček usmeril pod lovilko Darcyja Kuemperja, ki je pred tem nanizal 25 obramb. Podaljšek je izsilil Robert Thomas, ko je za goste izenačil le 56 sekund pred koncem zadnje tretjine. Tedaj je pri levi vratnici preusmeril odbiti plošček v mrežo in poskrbel za preobrat.

Colorado je namreč vodil že s 3:0. Nathan MacKinnon je prvega od svojih treh golov zadel ob koncu četrte minute, drugega pa v predzadnji uvodne tretjine. Gabriel Landeskog je po štirih minutah in dveh sekundah druge tretjine povišal na 3:0 po odbitem ploščku, kot podajalec pa je bil vpisan MacKinnon.

Vladimir Tarasenko je v 15. minuti druge tretjine zabil prvi gol za goste, nato pa je Thomas zadel svoj prvi gol v končnicah NHL v 10. minuti tretje tretjine. Pet minut pozneje je izenačil Justin Faulk. Vse je kazalo, da bo zmaga ostala doma, ko je MacKinnon domače znova povedel v vodstvo dve minuti in 46 sekund pred koncem dvoboja. A to je bil zadnji gol domačih, za katere je pri vseh uspešnih akcijah s hat-trickom in asistenco sodeloval MacKinnon.

Vratar gostov Ville Husso (30 obramb) je v zaključku zaklenil svoja vrata, Thomas je nato dosegel še drugi gol v končnicah. Tarasenko je tekmo končal z dvema točkama po golu in podaji, štiri točke je s štirimi podajami vknjižil Nick Leddy, zadnjo je imel pri odločilnem golu na dvoboju.

Zahod, polfinale

COLORADO – ST. LOUIS 3:2
4:5 (2:0, 1:1, 1:3) – v podaljšku
MacKinnon 4., 19., 58., Landeskog 25.; Tarasenko 35., Thomas 50., 60., Faulk 56., Bozak 64.
Obrambe: Kuemper 25; Husso 30.

Petek ob 3.30:
CALGARY – EDMONTON 1:3


KONCNICA, Vzhod, polfinale

Petek ob 1.00:
CAROLINA – NY RANGERS 2:2

Končana serija:
TAMPA BAY –
Florida 4:0