Takole je Blake Coleman premagal Careyja Pricea. Foto: EPA
Takole je Blake Coleman premagal Careyja Pricea. Foto: EPA

Colemanu je v zadnjem hipu druge tretjine z enim od lepših golov sezone uspelo unovčiti bliskoviti protinapad Tampe. Po podaji z desne se je vrgel na led in plošček med padanjem ob branilcu nekako usmeril v gol, mimo vratarja Montreala Careyja Pricea, za ponovno vodstvo branilcev naslova.

Predtem je v 7. minuti druge tretjine domače moštvo z golom Anthonyja Cirellija prišlo do vodstva z 1:0. Montreal je štiri minute pozneje izkoristil igro z igralcem več za izenačenje, gol je dosegel Nick Suzuki.

Ob Colemanu in njegovem "letečem golu" je na tekmi izstopal Vasilevski, ki je zbral 42 obramb. Usodo gostov je z golom v 16. minuti zadnje tretjine zapečatil Ondrej Palat.

Finalni dvoboj se po dveh tekmah v Tampi zdaj za naslednji dve tekmi seli v Montreal. Tretja tekma bo v noči s petka na soboto.

Do takrat pa bo beseda tekla predvsem o golu Colemana, ki je za Tampo prišel ob pravem času. "Mislim, da nihče ne načrtuje skokov po ledu, ampak je bilo to vse, kar sem lahko storil, glede na okoliščine," je bil po tekmi skromen Coleman.

Pomen gola za ponovno vodstvo tik pred koncem druge tretjine je poudaril tudi trener Tampe Jon Cooper: "Vsekakor je gol prevesil težo dogajanja v našo korist pred začetkom zadnje tretjine. Gol ne bi mogel priti ob boljšem času."

V letošnji končnici je Montreal izgubil vse tekme (6), ko je zaostajal po dveh tretjinah. Ko je bil rezultat izenačen po drugi tretjini, so Canadiensi nato zmagali na vseh štirih srečanjih do zdaj.
Po drugi zaporedni zmagi pa je tudi statistika Stanleyjevega pokala zdaj močno v korist Tampe. Od 51 ekip, ki so povedle z 2:0 v finalu Lige NHL, jih je kar 46 tudi osvojilo končno zmago.

LIGA NHL
FINALE STANLEYJEVEGA POKALA

Druga tekma:
TAMPA BAY – MONTREAL (2:0)
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
17.166; Cirelli 27., Coleman 40., Palat 56.; Suzuki 31.
Obrambe: Vasilevski 42; Price 20.

Tretja tekma, sobota ob 2.00:
MONTREAL – TAMPA BAY

Četrta tekma, torek ob 2.00:
MONTREAL – TAMPA BAY