Adin Hill je za Vegas ubranil 33 od 35 strelov. Foto: Reuters
Adin Hill je za Vegas ubranil 33 od 35 strelov. Foto: Reuters

Tako prva kot druga tretjina sta se končali z 1:1, v zadnji pa so Golden Knightsi s tremi goli napolnili gostujočo mrežo. Zadeli so Zach Whitecloud (47.), kapetan Mark Stone (54.) in Reilly Smith (59.), ki je dosegel gol, ko so gostje zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju.

Blestel je tudi domači vratar Adin Hill s 33 obrambami, posebej lepa obramba pa mu je uspela v uvodu v drugi del, ko je ustavil strel Nicka Cousinsa. Sergej Bobrovski na drugi strani je zbral 29 obramb.

Vegas z odlično igro v zadnji tretjini dobil uvodno tekmo finala Lige NHL

Florida je v prvi tretjini z golom Erica Staala v 10. minuti ob igralcu manj na ledu povedla, Jonathan Marchessault pa je v 18. minuti izkoristil power play in izenačil. V drugi tretjini so gostitelji v 31. minuti z zadetkom branilca Shea Theodorea prvič povedli, Anthony Duclair pa je 11 sekund pred piskom sirene poskrbel, da sta šli ekipi v zadnji del poravnani.

"Bili smo pripravljeni. Ohranili smo svojo postavitev in odločnost. Želeli smo igrati svojo igro in ostati osredotočeni na cilj. Danes smo bili pač boljši," je tekmo ocenil Jonathan Marchessault, ki je v 18. minuti izenačil na 1:1.

Marchessault je le eden od šesterice hokejistov, ki za Vegas igrajo vse od leta 2017, ko je bila ekipa ustanovljena. Že v prvi sezoni so se uvrstili v veliki finale, kjer pa so izgubili proti Washingtonu. Zdaj imajo priložnost, da gredo vse do konca.

Finale, prva tekma:
VEGAS − FLORIDA - 1:0
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Marchessault 18., Theodore 31., Whitecloud 47., Stone 54., Smith 59.; Staal 9., Duclair 40.

Obrambe: Hill 33; Bobrovski 29.

V krepkem tisku je izid v zmagah, igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.