Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dallas je doma načrtoval zmago za izenačenje serije na 3:3, a prejel bolečo zaušnico, saj zmaga Vegasa ni bila vprašljiva niti za trenutek.

Že v 4. minuti je za gostujoče Zlate viteze zadel William Carrier, v 1. tretjini sta sledila še zadetka Williama Karlssona in Keegana Kolesarja. Sredi tekme je na 4:0 povišal Jonathan Marchessault s svojim devetim golom v končnici. V zadnji tretjini je svoj drugi gol na tekmi in okroglega desetega v playoffu zabil Šved Karlsson, piko na i pa je v 53. minuti za končnih 6:0 postavil Michael Amadio. Vratar Adin Hill je zaklenil vrata, pri čemer je ubranil vseh 23 strelov Zvezd v okvir svojih vrat.

Kapetan Dallasa Jamie Benn je moral čestitati igralcem Vegasa, ki jih zdaj čaka boj za prvi Stanleyjev pokal, medtem ko Zvezde ostajajo pri svojem edinem naslovu iz leta 1999. Foto: Reuters
Kapetan Dallasa Jamie Benn je moral čestitati igralcem Vegasa, ki jih zdaj čaka boj za prvi Stanleyjev pokal, medtem ko Zvezde ostajajo pri svojem edinem naslovu iz leta 1999. Foto: Reuters

Ko zabijajo vsi štirje napadi ...

"Izjemen občutek ob preboju v finale. Veliko smeha in sreče," je pripovedoval William Karlsson z dvema goloma in podajo prvi napadalec Vegasa na odločilni tekmi. "Globina ekipe je zelo pomembna. Mislim, da je to tudi ena od naših prednosti, in mislim, da smo zato prišli tako daleč. Če nam bodo vsak večer prispevali vsi štirje napadi, bomo zagotovo težko premagljiva ekipa."

"Tokrat me vse spominja na tisto uvodno sezono. Proti vsem pričakovanjem smo se prebili v finale. Dobra ekipa, veliko izjemnih igralcev, ekipni duh in dober vratar. Res je lepo, da sem del take sredine," je dejal napadalec Jonathan Marchessault, ki je s 17 točkami drugi najučinkovitejši igralev Vegasa. Točko več je v prvih treh serijah zbral Jack Eichel.

Kdo bo prvič postal prvak Lige NHL?

Vegas se je v svoji krstni sezoni v Ligi NHL prebil kar v veliki finale, kjer pa ni bil kos Washingtonu (1:4). Tudi Florida bo zaigrala v svojem drugem finalu – leta 1996 je z 0:4 izgubila proti Coloradu. Najmočnejša hokejska liga na svetu bo tako letos dobila novega prvaka: Vegas ali Florida, pri čemer so Zlati vitezi prvi nosilci Zahoda, medtem ko so Panterji šele osmi nosilec Vzhoda, ki pa je po vrsti šokiral vse konferenčne favorite.

Prva tekma finala Stanleyjevega pokala bo v Las Vegasu v noči na nedeljo po slovenskem času.

Vegas drugi finalist Lige NHL

HOKEJ – LIGA NHL

KONČNICA ZA STANLEYJEV POKAL

Zahod, finale, šesta tekma:

Dallas – VEGAS 2:4
0:6 (0:3, 0:1, 0:2)
Carrier 4., Karlsson 11., 42., Kolesar 14., Marchessault 31., Amadio 53.
Obrambe: Oettinger 23; Hill 23.


FINALE, spored

Prva tekma, nedelja ob 2.00:
VEGAS – FLORIDA 0:0
Druga tekma, torek ob 2.00:
VEGAS – FLORIDA
Tretja tekma, petek, 9. 6., ob 2.00:
FLORIDA – VEGAS
Četrta tekma, nedelja, 11. 6., ob 2.00:
FLORIDA – VEGAS
---------------------------------------
Morebitne tekme
Peta tekma, sreda, 14. 6., ob 2.00:
VEGAS – FLORIDA
Šesta tekma, sobota, 17. 6., ob 2.00:
FLORIDA – VEGAS
Sedma tekma, torek, 20. 6., ob 2.00:
VEGAS – FLORIDA