Taylor Hall je v 9. minuti takole zadel nebranjeni del mreže po podaji Jordana Eberleja. Foto: Reuters
Taylor Hall je v 9. minuti takole zadel nebranjeni del mreže po podaji Jordana Eberleja. Foto: Reuters
Kanada
Zmaga Kanade je zaslužena. Razmerje strelov je bilo kar 41:23 za "javorjove liste". Foto: Reuters
Češka
Čehom več kot 17.000 navijačev v O2 Areni ni pomagalo. Foto: Reuters
Rusija
Rusi so v zadnji tretjini strli odpor ZDA. Američani so v rednem delu Ruse premagali s 4:2. Foto: Reuters

Kanada je v Pragi povedla v 9. minuti, ko sta v protinapadu Sidney Crosby in Jordan Eberle izigrala češko obrambo, Eberle je mojstrsko povratno podal na drugo vratnico do Taylorja Halla, ki je nato pospravil plošček v mrežo. Hall je v nadaljevanju stresel še prečko. Razmerje strelov v prvi tretjini je bilo 19:10 za Kanado.

Mojstrovina Spezze za 2:0
Boljši Kanadčani so prednost povečali v 29. minuto. Za drugi gol je poskrbel Jason Spezza, ki je nenadoma ustrelil z desne strani med nogami branilcu pred seboj in presenetil vratarja Ondreja Paveleca, ki mu je plošček prav tako ušel med nogama. Zares mojstrovina Spezze.

Razveljavljen češki gol
Podrejeni Čehi so v 39. minuti prišli do gola, a je bil ta razveljavljen, saj je Petr Koukal ob strelu soigralca z modre črte z eno drsalko stal v vratarjevem prostoru. Šlo je tudi za nekoliko sporno sodniško odločitev, a protesti igralcev in gledalcev niso pomagali. V zadnji tretjini so Čehi neuspešno napadali. Končno razmerje strelov je bilo kar 41:23 za Kanado.

Mozjakin načel ZDA
V drugem polfinalu je Rusija s 4:0 ugnala ZDA. Še do 48. minute je bil izid 0:0, nato pa je Sergej Mozjakin z izjemnim prodorom, ki ga je zaključil s strelom - od daleč - pod prečko. Tri minute kasneje je Aleksander Ovečkin izkoristil napako enega od ameriških branilcev, mu ukradel plošček, nato pa s strelom med nogami matiral Connorja Hellebuycka. Vadim Šipačov je v 56. minuti povišal na 3:0, piko na i pa je v prazna vrata postavil Jevgenij Malkin. Razmerje strelov je bilo 35:30 za ZDA. V vratih Rusije je blestel vratar Sergej Bobrovski.

79. SVETOVNO PRVENSTVO, polfinale, Praga
KANADA - Češka
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Hall 9., Spezza 30.

ZDA - RUSIJA
0:4 (0:0, 0:0, 0:4)
Mozjakin 48., Ovečkin 51., Šipačov 56., Malkin 59.

FINALE, nedelja ob 20.45:
KANADA - RUSIJA

Za 3. mesto, nedelja ob 16.15:
ČEŠKA - ZDA