Aleš Pipan bo vse sile usmeril v pripravo na zadnjo tekmo v Madridu. Foto: EPA
Aleš Pipan bo vse sile usmeril v pripravo na zadnjo tekmo v Madridu. Foto: EPA

Aleš Pipan, selektor Slovenije: "Dva poraza v praktično enem dnevu je težko preboleti. Zelo sem žalosten. Bili smo utrujeni, v ključnih trenutkih nam je zato zmanjkalo zbranosti in moči. Takoj moramo pozabiti oba poraza in vso moč, ki nam je ostala, usmeriti v tekmo s Francijo."

Jaka Lakovič: "Za nas zelo težka tekma, saj smo morali znova na parket manj kot 24 ur po porazu z Grčijo. V zaključku nam je zmanjkalo zbranosti in moči. Prepričan sem, da se bomo jutri bolj zbrali, se predstavili kot ekipa, in dosegli tisto želeno sedmo mesto, ki vodi v kvalifikacije za olimpijske igre."

Dirk Bauermann, selektor Nemčije: "Ponosem sem na svoje igralce, da jim je uspel preboj v kvalifikacije za olimpijske igre. To je velik dan za to ekipo in nemško košarko. Ko smo zaostajali devet točk, sem videl veliko zaskrbljenih obrazov na naši klopi. Toda fantom sem dejal, da če bomo igrali še naprej trdo v obrambi, se bo vse dobro izteklo. Nemčija je danes dokazala, da ni le ekipa z enim superzvezdnikom, temveč da ima širok izbor igralcev. Zmaga je od vseh njih, ne le od Nowitzkega. Mislim, da smo v zadnji četrtini, ki smo jo dobili za dvanajst točk in Slovenijo omejili na zgolj enajst doseženih točk, igrali našo najboljšo košarko na tem prvenstvu."

Demond Greene: "Na prvenstvu smo imeli dva cilja - boj za medalje in uvrstitev na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. Prvega žal nismo dosegli, smo pa še v igri za Peking. Zato sem zelo zadovoljen, enako kot vsi preostali igralci Nemčije."

S. J.