Luka Dončić bo prvič igral za člansko reprezentanco. Foto: EPA
Luka Dončić bo prvič igral za člansko reprezentanco. Foto: EPA

Na seznamu je 29 imen, med njimi tudi 12, ki so lani Sloveniji priborili nastop na EP-ju v kvalifikacijah. V primerjavi s širšim spiskom za kvalifikacije za EP je na seznamu sedem novih košarkarjev: povratnika Luka Rupnik in Mirza Begić ter peterica novincev - Tadej Ferme, Jakob Čebašek, Jan Kosi, Gregor Hrovat in Martin Krampelj. Na seznamu sta tudi prvi slovenski zvezdnik Goran Dragić in najboljši mladi evropski košarkar Luka Dončić.

Priprave bo slovenska reprezentanca začela 19. julija. Kokoškov bo seznam košarkarjev, ki jih bo povabil na priprave, razkril ob koncu junija na posebni novinarski konferenci. V naslednjem tednu bo predstavljen tudi načrt celotnih priprav z vsemi pripravljalnimi tekmami.

"Po dolgi tekmovalni sezoni in natančnem spremljanju potencialnih kandidatov za nastop v dresu slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu 2017 sem na širši seznam uvrstil 29 košarkarjev. Glavni kriterij pri izboru kandidatov je bila njihova igra in obnašanje v klubih, za katere so nastopali, ter njihov razvoj in napredek v zadnjih sezonah. Pred nami je pomembno tekmovalno leto in verjamem, da se tega zavedajo tudi igralci. Spremljamo zaključek klubskih tekmovanj, kjer nastopajo kandidati. Najpomembnejše je, da igralci po koncu klubske sezone izkoristijo psihični in fizični odmor ter da zdravi in motivirani pridejo na začetek priprav. Sami odločamo o svoji pripravljenosti za prihajajoče evropsko prvenstvo, in to predstavlja našo prednost," je povedal Kokoškov.

Seznam košarkarjev:
Jan Barbarič
Mirza Begić*
Jaka Blažič
Tomaž Bolčina
Vlatko Čančar
Jakob Čebašek
Žiga Dimec
Luka Dončić
Goran Dragić
Tadej Ferme
Gregor Hrovat
Erjon Kastrati
Jaka Klobučar
Jan Kosi
Martin Krampelj
Luka Lapornik
Miha Lapornik
Blaž Mahkovic
Edo Murić
Aleksej Nikolić
Mitja Nikolić
Alen Omić*
Klemen Prepelič
Matic Rebec
Luka Rupnik
Žan Mark Šiško
Miha Vašl
Gašper Vidmar
Saša Zagorac

* - naturalizirana košarkarja; nastopil bo lahko le eden