Facundo Campazzo je pred odhodom v Ligo NBA igral za Real Madrid. Foto: EPA
Facundo Campazzo je pred odhodom v Ligo NBA igral za Real Madrid. Foto: EPA

Evroliga je pred enim tednom kaznovala beograjskega evroligaša s plačilom 25.000 evrov in prepovedjo registracije novih košarkarjev ter trenerjev do 28. februarja. Vzrok za kazen so bile zamude pri izplačilih zdajšnjim in nekdanjim igralcem ter pošiljanje netočnih podatkov o poslovanju.

Crvena zvezda je decembra presenetljivo pripeljala Campazza, ki je predtem igral v Ligi NBA, in mu do konca sezone plačala kar 1,8 milijona evrov. Campazzo bi z Luco Vildozo tvoril enega najboljših branilskih parov v Evroligi, a je na ogorčenje rdeče-belih prišla kazen Evrolige.

Čeprav je imel 31-letnik po pisanju Tanjuga veliko ponudb drugih klubov, je te zavrnil. "Ostajam pri Crveni zvezdi, ostajam v tem klubu ob soigralcih, navijačih in mestu. Skupaj gremo po nove zmage," je Argentinec zapisal na Twitterju.

Iz vrst Crvene zvezde so obenem sporočili, da bodo nadaljevali boj proti zanje "nepravični kazni, ki škodi igralcem, klubu in Evroligi", piše Tanjug. Prepričani so, da bo kmalu Campazzo lahko igral tudi na evropskih tekmah.