Frank Ntilikina je s Francijo pred tremi leti osvojil bron na svetovnem prvenstvu, lani pa srebro na olimpijskih igrah. Foto: EPA
Frank Ntilikina je s Francijo pred tremi leti osvojil bron na svetovnem prvenstvu, lani pa srebro na olimpijskih igrah. Foto: EPA

Potem ko je ostal brez izkušenih Andrewa Albicyja in Moustapha Falla ter izjemno nadarjenega Victorja Wembenyame, za prihajajoči tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo in septembrsko evropsko prvenstvo ne bo mogel računati niti na 24-letnega branilca, specialista za obrambne naloge, ki si v Dallasu slačilnico deli z Luko Dončićem. Ntilikina, ki je bil pred petimi leti osmi izbor drafta, je lani prišel v Dallas, predtem pa je bil član New Yorka. V pretekli sezoni je v 12 minutah na tekmo v povprečju dal dobre štiri točke.

Olimpijski podprvaki bodo v skupini evropskega prvenstva igrali tudi s Slovenijo. Ponovitev tokijskega polfinala bo v Kölnu 7. septembra. Zdaj je Colletu ostalo še 13 košarkarjev, toda menjave ne bo iskal. Na treningih bo pomagal le Ismael Kalagate, ki je bil nazadnje član Parisa, letos pa je bil izbran na naboru Lige NBA kot 46.

Francija kljub odpovedim ostaja v najožjem krogu favoritov skupaj s Srbijo, Slovenijo in Grčijo. Na pripravah so še Isaia Cordinier, Evan Fournier, Rudy Gobert, Thomas Heurtel, William Howard, Mouhammadou Jaiteh, Timothe Luwawu-Cabarrot, Theo Maledon, Amath M’Baye, Elie Okobo, Vincent Poirier, Terry Tarpey in Guerschon Yabusele.