Alen Omić je imel pogodbo z Olimpijo do konca sezone 2023/24, vendar že zapušča Stožice. Foto: www.alesfevzer.com
Alen Omić je imel pogodbo z Olimpijo do konca sezone 2023/24, vendar že zapušča Stožice. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Prenovljen igralski mozaik Cedevite Olimpije, nejasna prihodnost Dragića in Omića

V Tuzli rojeni 216 centimetrov visoki košarkar je dres ljubljanskega kluba že nosil med letoma 2012 in 2015. V lanski sezoni je imel v Evropskem pokalu povprečje 10,8 točke in 8,9 skoka na tekmo, v Ligi Aba pa 11,3 točke in 8,7 skoka.

Nejasna je še vedno usoda Zorana Dragića, a zdi se, da tudi zanj ne bo prostora v prenovljeni ekipi slovenskih prvakov. Tako kot Omiću so dali v klubu tudi Dragiću proste roke pri iskanju novega delodajalca.

Cedevita Olimpija, ki jo po novem vodi italijanski strokovnjak Simone Pianigian, mesto športnega direktorja pa je prevzel Vlado Ilievski, bo sezono Lige ABA začela konec septembra z domačo tekmo proti Megi.

Odšel na Kitajsko

Alen Omić se je na Facebooku poslovil od Cedevite Olimpije, prav na družbenih omrežjih pa je Blaž Tomažin Bolcar, odvetnik, ki se ukvarja s športnim pravom in zastopanjem športnikov, razkril, da je 31-letni Alen postal novi član kitajske ekipe Guangxi Weizhuang BC-ja. Iz Olimpije na Kitajsko je poleti odšel tudi lani prvi zvezdnik zmajev Yoggi Ferrell, ki je prevzel vajeti igre pri Shanghai Sharks.