Karlo Matković. Foto: Mega Basket/Dragana Stjepanović
Karlo Matković. Foto: Mega Basket/Dragana Stjepanović

Matković, 208 centimetrov visoki 21-letnik, rojen v Livnu v Bosni in Hercegovini, ki pa v članski konkurenci igra za Hrvaško, je svojo prvo profesionalno pogodbo podpisal aprila 2019 s takratno zagrebško Cedevito, zdaj pa bo prvič, odkar sta se leta 2019 združila zagrebški in ljubljanski klub, branil barve Cedevite. V zadnjih treh sezonah je namreč kot posojen košarkar igral za Beograd in Mego.

"Končno je Karlo pristal v Cedeviti Olimpiji. Gre za igralca, ki ima zelo velik potencial, je pa hkrati tudi hvaležen in mlad igralec z veliko mladostne energije, ki jo bo prenesel na celotno ekipo. Zagotovo se bo vklopil v naš sistem hitre in energične igre z veliko skoki in kontaktom," je povedal trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac. V dresu hrvaške članske reprezentance je Matković debitiral v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023.

Ejim znova v Malagi

Medtem je Melvin Ejim, ki je minulo sezono igral v Stožicah, podpisal pogodbo z Unicajo Malago. 31-letni kanadski reprezentant je v Andaluziji že igral v sezoni 2019/20, zatem pa je bil pred prihodom v Ljubljano še član Budućnosti.

Šantelj se seli v Dalmacijo

27-letni Leon Šantelj, ki je nazadnje igral pri Heliosu, bo kariero nadaljeval v Zadru. 205 cm visoki center je podpisal enoletno pogodbo.