Yogi Ferrell je 15 od svojih 21 točk dosegel v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Yogi Ferrell je 15 od svojih 21 točk dosegel v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so proti četrtfinalistu Evrolige pokazali popolnoma drugačen obraz kot na gladko izgubljeni prvi tekmi. Pobudo so prevzeli ob koncu druge četrtine, ko so predvsem s pomočjo Yogija Ferrella povedli za deset točk in vodstva niso več izpustili iz rok. Partizan se je na začetku drugega polčasa približal na minus dve, vendar je pred zadnjimi desetimi minutami naskok narasel na 14 točk.

V zadnji četrtini je bilo vodstvo razen nekaj posesti ves čas dvomestno. Ko se je prednost dobre štiri minute pred koncem zvišala na 87:71, je bilo jasno, da bo o potniku v finale odločala tretja tekma. Zadnji žebelj v Partizanovo krsto je minuto in pol pred končno sireno s trojko zabil Zoran Dragić.

"Olimpija je bila boljša v vseh elementih igre," je po srečanju priznal trener Partizana Željko Obradović.

Prvi strelec zmajev je bil Ferrell z 21 točkami, 12 točk je prispeval Dragić, po 10 Alen Omić in Edo Murić. Točko manj sta vknjižila Marko Jeremić in Amar Alibegović. Pri Partizanu je 24 točk dosegel Kevin Punter, 16 Dante Exum in 14 James Nunnally. Skok so Ljubljančani dobili z 39:23.

Conska obramba ključna za zmago Cedevite Olimpije nad Partizanom

Dvoboj je bolje odprl Partizan, ki je bil v prednosti večino uvodne četrtine, a popustil prav na koncu, tako da so po prvih desetih minutah za tri vodili Ljubljančani. Sedemkrat sta se v prvem polčasu ekipi izmenjali v vodstvu. Partizan je slabih šest minut pred koncem povedel s 37:33, vendar je do konca polčasa dosegel le še štiri točke. Na drugi strani sta blestela Ferrell (15 točk) in Alibegović (5), ki sta v sami končnici prvega dela popeljala Olimpijo do prve dvomestne prednosti na tekmi. Skok v prvem polčasu: 19:7.

Drugi polčas je s trojko odprl Yam Madar in Partizan je z delnim izidom 10:2 tako rekoč izničil prednost zmajev. Serijo Beograjčanov je s trojko prekinil Edo Murić. Zaključek četrtine je znova pripadel Cedeviti Olimpiji. Prednost petih točk je v zadnji minuti narasla celo na 14, potem ko sta trojki zadela Mirko Mulalić in Matic Rebec.

V finalu že čaka Crvena zvezda, ki je v dveh tekmah odpravila Budućnost.

Cedevito Olimpijo do tretje tekme v Ligi Aba čaka še finale državnega prvenstva, ki se igra na tri dobljene tekme. V četrtek ob 20.00 bo v Domžalah igrala prvo srečanje proti Heliosu. Drugo sledi v soboto v Ljubljani.

LIGA ABA
KONČNICA, polfinale

Druga tekma:
CEDEVITA OLIMPIJA – PARTIZAN (1:1)
95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:23)
Ferrell 21, 8 skokov, 7 podaj, Dragić 12, Omić in Murić po 10, Jeremić in Alibegović po 9, Matković 8, Mulalić in Rebec po 6, Radović 4; Punter 24, Exum 16, Nunnally 14, Lessort 11, Smailagić 8, Papapetru 2.

Prosti meti: Cedevita Olimpija 19:25, Partizan 20:24.
Met za tri točke: Cedevita Olimpija 12:32 (Jeremić 3, Rebec 2, Ferrell 2, Murić 2, Dragić 2, Mulalić), Partizan 11:34 (Nunnally 4, Punter 3, Madar 2, Exum, Smailagić).