Foto: Liga ABA 2
Foto: Liga ABA 2

Helios Sunsi so si pravico organizacije turnirja pridobili z osvojenim prvim mestom po rednem delu tekmovanja. Še neporaženim Sunsom tega ne more preprečiti niti zadnji turnir rednega dela, ki bo v Širokem Brijegu med 6. in 12. marcem, saj je prednost Domžalčanov na lestvici že prevelika.

Tekmovalni sistem zaključnega turnirja predvideva štiri tekme četrtfinala na izpadanje, polfinale in veliko finale, ki bo odločalo tudi o uvrstitvi v Ligo ABA. Med elito se neposredno uvrsti prvak tekmovanja, finalistu pa ostane možnost boja za drugo vstopnico s predzadnjim prvoligašem.

Dejan Jakara, trener Heliosa, je po dodelitvi organizacije zaključnega turnirja povedal: "Menim, da je prav, da je naš klub sprejel organizacijo zaključnega turnirja. To je že samo po sebi lep uspeh kluba in priložnosti, ki bi jo bilo škoda zamuditi. Ne glede na v zadnjem času igralsko precej okrepljeno konkurenco bomo na igrišču dali vse od sebe, da morda storimo še korak dlje kot v lanski sezoni. Seveda je v sistemu na izpadanje veliko odvisno od zdravja in dnevne forme, zato so bolj točne napovedi nehvaležne. Upam, da nas z dobrim obiskom nagradi tudi občinstvo."