Nikola Kalinić je v tej sezoni Lige ABA v povprečju zbral 11,3 točke, 3,4 skoka in 3,3 podaje. Foto: www.alesfevzer.com
Nikola Kalinić je v tej sezoni Lige ABA v povprečju zbral 11,3 točke, 3,4 skoka in 3,3 podaje. Foto: www.alesfevzer.com

30-letni srbski krilni igralec se je pred sezono po sedmih letih vrnil med rdeče-bele. Vmes se je preizkusil pri Fenerbahčeju in Valencii. Zvezda je redni del jadranskega tekmovanja končala na prvem mestu, Kalinić pa je bil ključni mož v napadu, kot vedno pa je navduševal z vsestranskostjo in blestel tudi v obrambi.

Prejel je skoraj 40 odstotkov glasov, Blažiču pa so jih namenili 16,6. Tretji je bil z nekaj manj kot 11 odstotki branilec Budućnosti Justin Cobbs. Trenerji so Kalinića uvrstili na prvo mesto, novinarji in navijači pa na drugo.

Vse individualne nagrade so v tej sezoni romale v Srbijo. Kalinićev soigralec Branko Lazić je bil izbran za najboljšega obrambnega igralca, najobetavnejši je Megin Nikola Jović, medtem ko je Partizanov Željko Obradović trener sezone. Blažič je bil imenovan v prvo peterko tekmovanja.

Konec tedna se bo začela končnica jadranske lige. Najprej so na vrsti kvalifikacije za polfinale. Na dve zmagi se bodo pomerili košarkarji Budućnosti in FMP-ja ter Cedevite Olimpije in Igokee. V Ljubljani bo prva tekma v soboto ob 19.00, v Laktaših se bosta ekipi pomerila teden dni pozneje, morebitna tretja pa bo 14. maja. V primeru uspeha bodo zmaji v polfinalu izzvali Crveno zvezdo, ki brani naslov, je pa tako kot drugouvrščeni Partizan že med štirimi.