Košarkarji Cedevite Olimpije (na fotografiji Edo Murić) znova trenirajo v Stožicah. Foto: Cedevita Olimpija
Košarkarji Cedevite Olimpije (na fotografiji Edo Murić) znova trenirajo v Stožicah. Foto: Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so se po 61 dneh, odkar so v Domžalah igrali s Heliosom, vrnili na parket in začeli individualne treninge, za zdaj še brez pomoči trenerja Jurice Golemca. Na uvodnem treningu so se poleg Murića zbrali Jaka Blažič, Ivan Marinković, mladi up Rok Radović in nekateri košarkarji ekip mlajših starostnih kategorij. "Treningi bodo potekali dve uri na dan, predvsem v tem tednu, ko glavnega trenerja še ni. Treninge bo za zdaj vodil Dragiša Drobnjak. V okviru vseh navodili bomo napravili vse, da fante zbudimo in jih znova vrnemo v tekmovalno formo," je povedal športni direktor Sani Bečirović. Navzočnost igralcev na treningu je trenutno opcijska, še vedno pa se čaka odločitev o nadaljevanju Lige Aba. Trener Jurica Golemac se je v petek vrnil v Ljubljano, teden pa bo preživel v samoosamitvi.

Po tem, kar smo zdaj prestali, bomo vsi športniki še bolj cenili šport in k vsaki tekmi in treningu pristopili, kot da je zadnji.

Edo Murić

"Zdaj bomo še bolj cenili šport"
Igralci so motivirani za nadaljnje delo, čeprav se prav lahko zgodi, da ne bo nič z nadaljevanjem sezone. Bečirović: "Z igralci sta bila neprestano v stiku glavni trener Golemac in trener za telesno pripravo Ujaković. Treba je le videti, v kakšnem stanju so fantje, na podlagi te ocene pa nato sestaviti program za nadaljnje delo, hkrati pa počakati na odločitev, ali se bo Liga ABA nadaljevala ali ne." Edo Murić je na to temo povedal: "Mislim, da motivacija ni težava. Vsi skupaj smo lahko videli, kaj nam košarka pomeni in da šport kot sam ni samoumeven. Zdaj smo lahko še toliko bolj motivirani in hvaležni za to, da počnemo to, kar radi počnemo. Po tem, kar smo zdaj prestali, bomo vsi športniki še bolj cenili šport in k vsaki tekmi in treningu pristopili, kot da je zadnji."

Murić se je v karanteni posvetil družini
Seveda so vsi igralci v teh dveh mesecih zelo pogrešali žogo. "Bili smo v karanteni. Posvetil sem se družini in hkrati težil k temu, da opravim vsaj en trening na dan. Morali smo se privaditi na takšen način življenja, a ni bilo težko. Košarka je manjkala. Zdaj smo nazaj, v dokaj normalnem življenju. Kontakta na treningu še ni, toda že to, da lahko treniramo, nam ogromno pomeni," je povedal Murić, ki je v Ligi ABA v tej sezoni v povprečju zbral 7,2 točke in 4,1 skoka na tekmo. Vodstvo kluba je medtem z igralci doseglo dogovor o zamrznitvi pogodbe, z nekaterimi pa so pogodbo prekinili. Sani Bečirović: "Vsem igralcem bomo v tem obdobju ponujali možnost individualne vadbe. Ko bo znano več o nadaljevanju Lige ABA, bomo nato znova prilagodili program."

Murić: Premor je le še dvignil motivacijo