Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović)
Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović)

Krka je imela vso tekmo pobudo. Prvi polčas je dobila za 12, v drugem pa je Zlatibor najbližje prišel v 27. minuti, ko je bila razlika osem. V zadnji so Novomeščani povedli že za 17, nasprotniki pa so do konca omilili poraz. Z 28 točkami je blestel Rok Stipčević, Jan Špan jih je pristavil 19, 17 pa Jurij Macura, ki je zbral tudi devet skokov.

Šenčur zasedel deseto mesto

Varovanci Gašperja Okorna so redni del sklenili s tremi porazi, le enega pa je doživel vodilni Helios, ki bo med 12. in 16. aprilom tudi gostil zaključni turnir. Prvak se bo uvrstil v Ligo ABA, podprvak pa bo s predzadnjo zasedbo jadranske elite igral dodatne kvalifikacije. Prvič se je v regionalnem tekmovanju preizkusil Šenčur, ki je s štirimi zmagami in devetimi porazi zasedel deseto mesto.

Helios s Pelisterjem, Krka s Sutjesko

Sorodna novica Helios Suns redni del lige Aba 2 končali z zmago in prvim mestom

"Zadovoljen sem s tekmami na tem turnirju. Moramo pa biti pošteni, Zlatibor je to tekmo odigral brez Protića in Joksimovića, mi brez Vučića in Jurkovića. Oboji imamo še veliko rezerv. Tudi visok izid kaže, da oboji nismo odigrali tako, kot znamo v obrambi. Vedeli smo tudi, da se v četrtfinalu ne moremo srečati. Ni bistvene razlike med drugim in šestim mestom, saj smo vedeli, kdo bo lahko naš nasprotnik. Prepričani smo, da se bomo srečali v polfinalu, takrat pa bo to povsem drugačna tekma. Mi smo morali prilagoditi svojo igro, saj smo imeli samo Macuro kot visokega igralca, pomagal pa mu je Spasojević. Vedeli smo tudi, da bomo imeli težave z osebnimi napakami, zato smo igrali z nizko peterko, taka igra pa temelji na metih z razdalje. Met je bil danes dober, borili smo se in zmagali. Vse tri tekme so bile dobre in to je pozitivno za nadaljevanje sezone," je povedal Okorn.

Znani so četrtfinalni pari tekmovanja. Helios se bo najprej pomeril s Pelisterjem iz Bitole, Krka pa s Sutjesko iz Nikšića. Druga dva para sta Borac Banjaluka – Široki in Podgorica – Zlatibor.


ŠESTI TURNIR, Široki Brijeg, 13. krog:
BORAC BANJALUKA – GGD ŠENČUR 68:61
Tanasković 14; Ahmedović 17.

HELIOS – SKOPJE 93:61
Tunstall 19, Bačvić 12; Buttrick 20.

ZLATIBOR KRKA 97:106
Đukanović 21; Stipčević 28, Špan 19.

Vrstni red: Helios, Krka, Borac, Podgorica, Zlatibor, Široki, Sutjeska, Pelister, Sloga, Šenčur, TFT Skopje, Gorica, Spars Ilidža, Osijek.