Martinas Geben ima bogate izkušnje tudi iz Evrolige. Foto: EPA
Martinas Geben ima bogate izkušnje tudi iz Evrolige. Foto: EPA

29-letni in 208 centimetrov visoki Geben je med letoma 2019 in 2021 nosil dres Žalgirisa in bil del Evrolige.

Z Žalgirisom je leta 2020 osvojil naslov državnega prvaka Litve, v sezonah 2019/20 in 2020/21 pa je v dresu Žalgirisa zaigral tudi na skupno 53 tekmah Evrolige. V povprečju je na parketu preživel malo več kot osem minut na tekmo, dosegal pa je 3,4 točke in 2,0 skoka na obračun.

Mitrović navdušen nad centrom
"Gre za inteligentnega igralca, centra, ki lahko zadene z razdalje, s kakovostno in učinkovito igro v napadu, prav tako je dober v tranzicijski igri, obenem pa nam bo v pomoč v igri v obrambi," je povedal glavni trener zmajev Zvezdan Mitrović.

"Navdušen sem ob pridružitvi Cedeviti Olimpiji, ko bom z družino začel novo dogodivščino v Ljubljani in Sloveniji. Klub ima bogato zgodovino in veselim se, da bom del organizacije," je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Geben, ki je leta 2013 z Litvo na svetovnem prvenstvu za reprezentance do 19. leta starosti osvojil bronasto medaljo.

Leta 2021 se je preselil k Bambergu, sezono 2022/23 pa začel pri Skylinersih iz Frankfurta in sklenil pri Manresi, kjer je igral vse do konca pretekle sezone.