Beograjčan Vladimir Micov, ki je v karieri oblekel tudi dres Partizana, je v Morači poskrbel za izenačenje polfinalne serije. Foto: KK Budućnost Voli
Beograjčan Vladimir Micov, ki je v karieri oblekel tudi dres Partizana, je v Morači poskrbel za izenačenje polfinalne serije. Foto: KK Budućnost Voli

Črnogorski prvaki so vodili vso srečanje. Si v tretji četrtini priigrali 13 točk naskoka, nato pa so črno-beli počasi začeli topiti zaostanek. Štiri minute pred koncem so se približali na dve točki, nato pa je izza črte zadel nekdanji košarkar Cedevite Olimpije Kendrick Perry.

Zach LeDay je s petimi zaporednimi točkami, ko je ostalo še sto sekund, izenačil, po zgrešeni trojki Justina Cobbsa od table, pa popeljal Partizan celo v prvo vodstvo (67:69). Petar Popović je s črte prostih metov izenačil, nato pa je Dallas Moore zagotovil novo prednost Beograjčanom. Budućnosti je ostalo 21 sekund, Vladimir Micov pa je zadel trojko nekaj manj kot štiri sekunde pred iztekom 40. minute. Partizan zatem sploh ni prišel do meta za zmago.

Med varovanci Željka Obradovića je le LeDay dosegel dvomestno število točk. Ameriški krilni center je sicer blestel z 28 točkami (6/6 za dve, 4/7 za tri) in indeksom. Gregor Glas je igral nekaj manj kot šest minut in statistiko pustil prazno. Najboljša strelca Budućnosti sta bila s po 15 točkami Popović in Perry.

Druga tekma drugega polfinala med Crveno zvezdo in Cedevito Olimpijo bo v ponedeljek ob 18.30 v Stožicah. Neposredno prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju. Rdeče-beli so dobili prvo tekmo v Pionirju.


Polfinale, drugi tekmi:
BUDUĆNOST - PARTIZAN 1:1
72:71 (20:17, 18:10, 17:22, 17:22)
Popović in Perry po 15, Cobbs 13; LeDay 28 ... Glas 0.

Ponedeljek ob 18.30:
CEDEVITA OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 0:1
Penos na TV SLO 2 in MMC-ju.

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.