Željko Obradović je po vrnitvi na klop Partizana preporodil beograjskega velikana. Foto: EPA
Željko Obradović je po vrnitvi na klop Partizana preporodil beograjskega velikana. Foto: EPA

Legendarni Žoc je prejel skoraj 73 odstotkov glasov. Malce manj kot 14 odstotkov jih je dobil Danijel Jusup, ki vodi Zadar, skupaj pa sta bila na tretjem mestu z dobrimi šestimi odstotki Cibonin Josip Sesar in FMP-jev Nenad Stefanović. Obradovića so na prvo mesto postavili tako kolegi trenerji kot tudi novinarji in navijači.

Partizan je sezono končal z le dvema porazoma in je glede na predstave v zadnjem obdobju favorit za osvojitev naslova. Naskakuje prvo tovrstno lovoriko po desetih letih, skupaj pa sedmo. Šest jih ima tudi Crvena Zvezda. Črno-beli blestijo tudi v Evroligi, kjer so z imenitno zmago v torek začeli četrtfinalno serijo z madridskim Realom.

Končnica v Ligi ABA se bo začela v petek. Cedevita Olimpija bo prvo tekmo igrala v soboto, ko bo ob 18.30 gostila FMP. V primeru uspeha jo v polfinalu čaka zmagovalec dvoboja Partizan – Studentski centar.

Medtem so podelili tudi nagrado za najboljšega mladega košarkarja v ligi. Prejel jo je Nikola Đurišić, ki se je izkazal v dresu Mege. 19-letni srbski košarkar je v povprečju dosegal 13,3 točke, 3,7 podaje in tri skoke. Prejel je 60 odstotkov glasov. Drugo mesto je zasedel Tomislav Ivišić iz Studentskega centra, tretje pa Partizanov Tristan Vukčević.

Bolj tesno je bilo glasovanje za najboljšega obrambnega igralca lige. S skoraj 26 odstotki je bil najboljši Partizanov Mathias Lessort. Drugo mesto je z 18 odstotki zasedel Stefan Lazarević iz Crvene zvezde, tretje pa z 12 Dante Exum iz Partizana.


Četrtfinale, prve tekme, petek ob 18.00:
BUDUĆNOST – MEGA

Ob 20.00:
CRVENA ZVEZDA – ZADAR

Sobota ob 18.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – FMP

Termin še ni določen:
PARTIZAN – SC DERBY

Igrajo na dve zmagi.