Josh Adams je v tej sezoni v povprečju dosegal po 14 točk na tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Josh Adams je v tej sezoni v povprečju dosegal po 14 točk na tekmo. Foto: www.alesfevzer.com

Ameriški branilec se je poškodoval na tretji tekmi četrtfinala Jadranske lige, ko so Ljubljančani v Tivoliju zanesljivo odpravili FMP. 29-letni košarkar je že zapustil Slovenijo in bo okrevanje nadaljeval v domovini. Adams, ki je pred prihodom v Stožice igral v Avstraliji, predtem pa tudi za Virtus, Unicajo in Efes, je bil tako v Evropskem pokalu kot v Ligi ABA za Yogijem Ferrellom drugi ljubljanski strelec, toda s svojimi predstavami ni navdušil. Od njega se je pričakovalo precej več, vendarle je bil pripeljan kot velika okrepitev.

Med Partizanom in Studentskim centrom bo odločila tretja tekma

V petek bodo zmaji začeli polfinale državnega prvenstva, kjer se bodo pomerili s Šenčurjem, še vedno pa čakajo, kdo bo tekmec v polfinalu Lige ABA. Namreč v seriji med Partizanom, ki je bil po rednem delu prvi, in SC Derbyjem je rezultat izenačen na 1:1. Varovanci Andreja Žaklja so presenetili na prvi tekmi v Beogradu, tudi povratni obračun v Morači pa je bil zelo razburljiv. Srbski velikan, ki je absolutni favorit, je po napeti končnici slavil z 81:79.

Studentski centar je cilje sezone presegel že z uvrstitvijo v končnico, zdaj pa je velik trn v peti Partizana. Foto: SC Derby/Filip Roganović
Studentski centar je cilje sezone presegel že z uvrstitvijo v končnico, zdaj pa je velik trn v peti Partizana. Foto: SC Derby/Filip Roganović

Ves čas je bil obračun izenačen, manjšo pobudo pa so imeli gostitelji, ki so znova prepričljivo dobili skok (39:23). Na drugi strani so jih drago stale izgubljene žoge, saj so jih zapravili 22, Beograjčani pa le deset. V tretji četrtini si je Studentski centar priigral sedem točk naskoka, sedem minut pred koncem pa je Partizan povedel. V dramatičnem zaključku je bil junak James Nunnally. Američan je najprej minuto in pol pred koncem zadel trojko za +3, v naslednjem napadu pa še položil za 75:78.

Zvonimir Ivišić je nato dobil skok v napadu in zadel za -1. Nunnally je odgovoril še z eno trojko, nato pa je bil znova uspešen Ivišić. Ostala je še dobra sekunda, toda vrsta Željka Obradovića je slabo izvedla avt in izgubila žogo. Gostiteljem je ostala še manj kot sekunda, do meta pa sploh niso prišli, saj je Dante Exum prestregel žogo. Avstralec je bil s 24 točkami prvi strelec tekme. Nunnally jih je dodal 23. V domači zasedbi je bil s 15 najbolj razigran Fletcher Magee. Tretja tekma bo v ponedeljek v Beogradu.


Četrtfinale, druga tekma:
SC DERBY – PARTIZAN 1:1
79:81 (21:19, 19:21, 23:20, 16:21)
Magee 15; Exum 24, Nunnally 23.

Tretja tekma bo v ponedeljek ob 20.00.


Polfinale, druga tekma, torek ob 20.00:
BUDUĆNOST – CRVENA ZVEZDA 0:1

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.