Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

54-letni italijanski strokovnjak je pred sezono prevzel ljubljansko zasedbo. Slovenski prvaki pod njegovo taktirko niso dobro začeli sezone. Zaradi zdravstvenih težav je trener iz Siene izpustil pet tekem, namesto njega pa je moštvo vodil pomočnik Andrea Turchetto. V Evropskem pokalu je Cedevita Olimpija po šestih krogih še brez zmage, v Ligi ABA pa njen izkupiček znaša štiri zmage in dva poraza.

Liga ABA, 7. krog

Petek ob 18.00:
BORAC – SC DERBY

Sobota ob 17.00:
FMP – CEDEVITA OLIMPIJA

Ob 19.00:

BUDUĆNOST – SPLIT

Nedelja ob 17.00:
ZADAR – CRVENA ZVEZDA

Ob 21.00:

PARTIZAN – IGOKEA

Ponedeljek ob 18.00:
KRKA – CIBONA

“Veseli smo, da se po kratkotrajni odsotnosti zaradi zdravstvenih težav na klop vrača naš glavni trener. Pri Cedeviti Olimpiji smo zdravje vseh vedno postavljali na prvo mesto in tudi tokrat je bilo tako. Zavedamo se, da je njegova odsotnost poskrbela za številna vprašanja med navijači in mediji, zato se vsem ob tej priložnosti zahvaljujemo tudi za spoštovanje zasebnosti in razumevanje,” je dejal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec.

“Vesel sem, da sem nazaj in da mi je zdravstveno osebje dalo zeleno luč za vrnitev. Še vedno nisem popolnoma pri močeh, a pomembno je, da sem nazaj, kar je bila tudi moja želja, saj nisem želel biti predolgo odsoten. V tem obdobju so člani strokovnega štaba in igralci delali v pravo smer. Upam, da me zdravje od zdaj naprej ne bo več ustavljalo. Morda še ne bom tisti pravi, tudi energija mi še ne dopušča, da je telo povsem pravo, pa vendar želim svojo energijo posvetiti celotni ekipi,” je dodal Pianigiani, ki bo torej na klopi že v 7. krogu Lige ABA proti FMP-ju.

Še vedno Pianigiani ne more računati na dva organizatorja igre, Justina Cobbsa, ki naj bi se vrnil čez približno dva tedna, mogoče celo prej, in Nikolo Radičevića, ki bo po optimističnih napovedih pripravljen na začetku decembra. “Želim si, da bomo čim prej popolni, tako igralci kot tudi jaz, in da bo tudi igralski kader čim prej popoln po vseh poškodbah, ker bomo tako lahko napravili dodaten korak naprej v naši igri. Želim se zahvaliti klubu, vsemu osebju in igralcem, ki so bili v stiku z menoj v teh dveh tednih. Povsem človeško so sprejeli vse, za kar sem resnično hvaležen, zdaj pa je čas, da se posvetimo košarki na parketu,” je še povedal Pianigiani.

Lestvica:                           
PARTIZAN                   6  5 1 11
CRVENA ZVEZDA              6  5 1 11
BUDUĆNOST                  6  5 1 11
SC DERBY                   6  4 2 10
IGOKEA                     6  4 2 10
CEDEVITA OLIMPIJA          6  4 2 10
ZADAR                      6  3 3  9
MEGA                       6  3 3  9
FMP                        6  3 3  9
BORAC                      6  2 4  8
SPLIT                      6  1 5  7
CIBONA                     6  1 5  7
KRKA                       6  1 5  7
MORNAR                     6  1 5  7