Alen Omić se po šestih letih vrača v
Alen Omić se po šestih letih vrača v "zmajevo gnezdo", za katerim sta dva grda poraza z Budućnostjo in Mego. Foto: www.alesfevzer.com

Nekdanji slovenski reprezentant se je v torek pridružil četi glavnega trenerja Jurice Golemca in okrepil seznam visokih igralcev, so sporočili iz kluba. V Tuzli rojen 216 centimetrov visok igralec je dres ljubljanskega kluba že nosil med letoma 2012 in 2015, z zmaji pa je dvakrat osvojil naslov slovenskega superpokalnega in enkrat naslov pokalnega prvaka.

Vesel sem, da sem spet član Cedevite Olimpije, in veselim se igranja pred domačimi navijači.

Alen Omić

"Zadovoljni smo, da se Alen vrača v Ljubljano. Ni skrivnost, da je bil naša želja že dalj časa ... Verjamemo, da nam lahko s svojimi izkušnjami, z energijo in načinom igre pomaga pri izpolnitvi naših ciljev, ki smo si jih zadali pred začetkom sezone," je ob podpisu pogodbe dejal športni direktor kluba Sani Bečirović.

Vrnitev k Olimpiji po šestih letih tujine

Bečirović je po dveh porazih v zadnjem tednu napovedal določene spremembe, prva izmed teh pa je prav prihod Omića. Ta je člansko kariero začel pri Zlatorogu, nato pa je med letoma 2012 in 2015 igral za Olimpijo. Od takrat je igral še za Gran Canario, Anadolu Efes, Malago, Hapoel iz Jeruzalema, Crveno zvezdo, Budućnost, Olimpio Milano, Joventut in nazadnje Bourg.

Omić je po odhodu iz Olimpije zaigral kar za devet različnih klubov, po izvrstnih predstavah pri Bourgu v Franciji pa letos vse do zdaj ni imel kluba. Foto: Instagram
Omić je po odhodu iz Olimpije zaigral kar za devet različnih klubov, po izvrstnih predstavah pri Bourgu v Franciji pa letos vse do zdaj ni imel kluba. Foto: Instagram

Za francoskega udeleženca evropskega pokala je v povprečju Omić v sezoni 2020/21 v francoskem prvenstvu dosegal 11,4 točke in devet skokov na tekmo, s čimer je bil tudi najboljši skakalec. To sezono nekdanji slovenski reprezentant doslej ni imel kluba.

Vesel igranja pred svojo družino

"Vesel sem, da sem spet član Cedevite Olimpije, in veselim se igranja pred domačimi navijači. Zelo veliko mi pomeni, da lahko igram za klub z velikimi cilji, obenem pa je moja družina blizu, saj so prav oni moja največja podpora," je za spletno stran Olimpije dejal novopečeni član zeleno-oranžnih.

Po prihodu Omića ostaja vprašanje, ali bodo po zadnjih predstavah sledile še kakšne spremembe v igralski zasedbi. Bečirović je namreč v nedeljo napovedal, da se v trenutnem tekmovalnem premoru zaradi reprezentančnih akcij obetajo podrobnejša analiza in rešitve za izpolnjevanje zastavljenih ciljev.

Naslednja tekma šele 5. decembra

Ljubljančani trenutno zasedajo peto mesto v Ligi Aba s petimi zmagami in štirimi porazi. V Evropskem pokalu pa so varovanci Golemca na osmem mestu z dvema zmagama in tremi porazi. Naslednjo tekmo bo Cedevita Olimpija odigrala v nedeljo, 5. decembra, ko bo v Areni Stožice v desetem krogu regionalne lige gostila Zadar.