Foto: Cibona/Željko Baksaj & Domagoj Vranar & Gordan Laušić
Foto: Cibona/Željko Baksaj & Domagoj Vranar & Gordan Laušić

Vsi, ki so čutili simptome, so opravili teste, so zapisali na klubski spletni strani. Štirje testi so bili pozitivni na okužbo z novim koronavirusom, zdaj pa bodo testirali še druge igralce, člane strokovnega štaba in vse klubske delavce.

Pred tremi dnevi je Cibona odigrala prijateljsko tekmo z Dubravo, pred tednom dni pa je gostovala v Laktaših v Bosni in Hercegovini, kjer se je pomerila z Igokeo. V ponedeljek bi se morala z volkovi na pripravljalnem obračunu v Zagrebu srečati Cedevita Olimpija, a so dvoboj odpovedali.

Dvakratni evropski prvak je član Lige ABA. Zaradi epidemiološkega stanja v državah, kjer se igra regionalno tekmovanje, so začetek sezone že prestavili za tri tedne. Predtem so štiri okužbe potrdili tudi v Splitu, ki se letos vrača v Ligo ABA, v Zadru pa se je okužil mladinec, ki je treniral s članskim moštvom. Cibona bi morala v uvodnem krogu gostiti Crveno zvezdo, ali se bo liga začela prvi konec tedna v oktobru in v kakšnem formatu bo tekmovanje potekalo, pa zdaj še ni jasno.

Slovenijo bo imela v Ligi ABA znova tri predstavnike – Cedevito Olimpijo, Koper Primorsko in Krko. Domača sezona se bo sicer začela 17. septembra, ko se bosta na superpokalu v Kranju pomerili ljubljanska in koprska zasedba.


1. krog (predvidoma 3. in 4. oktobra):
PARTIZAN – BORAC

BUDUĆNOST VOLI – SPLIT

FMP – KOPER PRIMORSKA

CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA

IGOKEA – MEGA BEMAX

ZADAR – MORNAR

CIBONA – CRVENA ZVEZDA