Roko Ukić, ki je sezono začel pri Cedeviti Olimpiji, je odigral ključno vlogo pri obstanku Splita. Foto: Split/Ivica Cavka
Roko Ukić, ki je sezono začel pri Cedeviti Olimpiji, je odigral ključno vlogo pri obstanku Splita. Foto: Split/Ivica Cavka

Odločilna je bila druga četrtina, potem ko je prvo Split dobil z 19:16. Hrvaški košarkarji so nato dali v prestavo višje in popolnoma zasenčili bosanskega predstavnika. Drugi del igre so dobili z 28:10 in si zagotovili 21 točk prednosti. Blestel je predvsem Mateo Kedžo, ki je v drugih desetih minutah dosegel 13 točk.

V nadaljevanju so prednost Splitčani še povišali in ohranili status "prvoligaša" v Ligi ABA. Pri domačih je Kedžo ob vsega sedmih minutah in pol na parketu ostal pri 13 točkah, Roko Leni Ukić jih je dodal 12. Pri Sarajevčanih sta 11 točk dosegla Kenan Kamenjaš in Nedim Buza. Slovenski košarkar Nejc Klavžar je dosegel pet točk, Blaž Mesiček pa pri Splitu ni igral.

Na prvi tekmi je Spars slavil na Gripah s 76:70, Split pa je odgovoril z visoko zmago v Sarajevu (64:84). Trikratni evropski prvaki so v Ligi ABA letos zasedli predzadnje, 13. mesto. Izpadla ni nobena ekipa, saj je Koper Primorska bankrotirala. V višji rang se seli podgoriški Studentski centar, ki je v finalu Lige ABA 2 premagal Spars.