Leon Stergar je v minuli sezoni zelo napredoval. Foto: www.alesfevzer.com
Leon Stergar je v minuli sezoni zelo napredoval. Foto: www.alesfevzer.com

"Že pred lansko sezono smo opozarjali na Miho in Leona, ki sta bila potrpežljiva, delovna in marljiva, predvsem pa sta izkoristila vse, kar jima je ponudil trener Gašper Okorn. V pretekli sezoni sta oba naredila velik korak naprej. Verjamem, da bosta v novi sezoni pomembna člena naše članske ekipe," je ob podpisu pogodbe dejal direktor kluba Jure Balažić.

23-letni Stergar je košarkarsko pot začel v Krškem, od leta 2018 pa je član Krke. V pretekli sezoni je po dobrih igrah dobil vabilo v člansko reprezentanco, za katero je tudi debitiral. V prejšnji sezoni je v državnem prvenstvu dosegal 12,1 točke, 4,5 skoka in dve podaji na tekmo, v Ligi ABA 2 pa po 9,2 točke, 3,3 skoka in 1,7 podaje. "Vesel, ker smo se s Krko dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Komaj čakam novo sezono in izzive v Ligi ABA," je povedal Stergar.

24-letni in 203 centimetre visoki Škedelj že od mlajših selekcij nosi dres Krke. V pretekli sezoni Lige Aba 2 je na tekmo 9,1 točke dodal 5,9 skoka in eno podajo. V domači ligi je imel podobno statistiko – 9,3 točke, 6,1 skoka in 1,3 podaje na obračun. "Veselim se nadaljevanja sodelovanja in vseh novih priložnosti. Lanska sezona je bila zelo uspešna, verjamem, da bo tako tudi v sezoni, ki nas čaka. S trenerjem in klubom smo v minuli sezoni stkali dobre vezi. Vesel sem, ker verjamejo vame. Komaj čakam, da se vrnem na igrišče in spoznam novo ekipo," je dodal Škedelj.