Davor Užbinec je poudaril, da treningov ne bodo izvedli prehitro, saj nikogar ne želi izpostavljati novemu koronavirusu. Foto: www.alesfevzer.com
Davor Užbinec je poudaril, da treningov ne bodo izvedli prehitro, saj nikogar ne želi izpostavljati novemu koronavirusu. Foto: www.alesfevzer.com

Obenem se zavedajo, da tekmovanje v Ligi ABA še ni končano. "Kljub dejstvu, da so bile podane smernice za začetek vadbe in treniranja s strani pristojnih državnih ustanov, se bomo o natančnem datumu začetka treningov članske ekipe in ekipe mlajših starostnih kategorij v naslednjih dneh uskladili znotraj kluba po pogovoru z vsemi trenerji," je dejal Užbinec in poudaril, da treningov ne bodo vpeljali prehitro, saj nikogar ne želijo izpostavljati virusu SARS-CoV-2.

Odločitev o morebitnem nadaljevanju ali zaključku tekmovanja bo, upamo, skupaj z vodstvom Lige ABA in preostalimi klubi sprejeta konec maja. Še vedno pa velja, kot smo povedali že aprila, da bi moral zmagovalca te sezone v Ligi ABA določiti in odločiti parket.

Davor Užbinec

Zmagovalca mora določiti in odločiti parket
Člansko moštvo Cedevite Olimpije za zdaj še čaka na odločitev o nadaljevanju ali zaključku tekmovanja v Ligi ABA. Vsa ligaška tekmovanja pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so bila zaključena v petek, 20. marca 2020, končni vrstni red ekip v članski kategoriji pa ni bil določen. "Odločitev o morebitnem nadaljevanju ali zaključku tekmovanja bo, upamo, skupaj z vodstvom Lige ABA in preostalimi klubi sprejeta konec maja. Še vedno pa velja, kot smo povedali že aprila, da bi moral zmagovalca te sezone v Ligi ABA določiti in odločiti parket," je v sporočilu za javnost dejal Užbinec.

O prestopih 'silenzio stampa'
V klubu so ves čas v stiku s predstavniki Mestne občine Ljubljana oziroma Športa Ljubljane, s katerimi usklajujejo vse potrebno za varno vrnitev na treninge brez morebitnih nepredvidljivih zapletov, ki so lahko še vedno posledica pandemije koronavirusa. Glede na številne medijske zapise o prihodu igralcev za naslednjo sezono je Užbinec pojasnil, da dokler sezona 2019/20 še traja, odgovorov v klubu na to temo ne bodo dajali.