Anthony Edwards je temelj ekipe Timberwolves, okoli katerega se v Minnesoti gradi zasedba za naskok na vrh. Foto: Reuters
Anthony Edwards je temelj ekipe Timberwolves, okoli katerega se v Minnesoti gradi zasedba za naskok na vrh. Foto: Reuters

Minnesota je Anthonyja Edwardsa leta 2020 izbrala kot prvega igralca na naboru, v treh sezonah je imel v rednem delu sezone povprečje 21,8 točke, 5,1 skoka in 3,7 podaje na tekmo.

Vsaj 1500 točk in 100 ukradenih žog na sezono

Po podatkih pedantnih statistikov ESPN-a je Edwards edini košarkar v Ligi NBA, ki je v zadnjih dveh sezonah dosegel vsaj 1500 točk in sočasno ukradel 100 žog.

Edwards je že četrti igralec iz nabora 2020, ki je podpisal drugo pogodbo v maksimalni višini. Pred njim so enako storili že Tyrese Haliburton pri Indiani, LaMelo Ball pri Charlottu in Desmond Bane pri Memphisu.

Kmalu debi na mednarodnem odru

Mladenič iz Atlante, ki bo avgusta dopolnil 22 let, bo zaigral na letošnjem košarkarskem svetovnem prvenstvu, saj je del 12-članske zasedbe, ki so jo Američani imenovali za boje med 25. avgustom in 10. septembrom na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji.

Tam bo igrala v skupini C skupaj z Jordanijo, Grčijo in Novo Zelandijo, pred prvenstvom pa bo v Španiji igrala tudi pripravljalno tekmo s Slovenijo, ki jo prav tako čakajo boji na SP-ju 2023.