Namesto kritike je dobil veselo novico. Foto: EPA
Namesto kritike je dobil veselo novico. Foto: EPA

25-letnik je tako v glasovanju skupaj prejel 432 točk in prepričljivo zmagal. Drugo mesto je pripadlo igralcu LA Lakersov Anthonyju Davisu (200 točk), tretje pa zmagovalcu zadnjih dveh tovrstnih izborov Rudyju Gobertu (187).

Bal se je trenerjeve kritike
Grk je za novico izvedel že en dan prej, ko je trener Mike Budenholzer poklical ekipo v slačilnico. "Ko se to zgodi takoj po tekmi, je običajno razlog, da je nekdo naredil nekaj narobe. Mislil sem si, da sem najbrž na varnem, saj nisem nič zamočil, igral sem v redu," se je pripetljaja v smehu spomnil Giannis Antetokounmpo.

Najpomembnejše so zmage
Visokorasli igralec je v svoji skromni maniri zasluge pripisal celotni ekipi: "Ko greš na igrišče, daš vse od sebe in veš, da za teboj stojijo odlični igralci, potem lahko osvajaš nagrade. A najpomembnejše so zmage, treba je delati vse, da svoji ekipi omogočiš zmago, potem se zgodijo vse druge lepe stvari."

V elitni druščini
Antetokounmpo je postal šele peti igralec, ki je v svoji karieri ob tej nagradi prejel tudi MVP-nagrado. To skupino sestavljajo samo še David Robinson, Michael Jordan, Hakeem Olajuwon in Kevin Garnett.